Teknoloji

Google Chrome bildirim merkezini kimse kullanmadığı için kaldırıyor

Google Chrome

Google Chrome internet tarayıcısının masaüstü versiyonundaki bildirim merkezinin kaldırılacağı, geçtiğimiz ekim ayında duyurulmuştu. Tarayıcı için yayınlanan son güncellemeye bu taahhüt yerine getiriliyor. Şirketin 2013 yılında kullanıma sunduğu bildirim merkezi, geçtiğimiz nisan ayında web push bildirimleri standardını desteklemeye başlamıştı.

Bu eklemeden bir süre sonra bildirim merkezinin gereksiz olduğuna karar veren Google, Chrome’un Windows, Mac ve Linux versiyonları için yayınladığı son güncellemede merkezi görev çubuğundan kaldırdı. Chrome OS kullanıcıları ise halen tarayıcının bildirim merkezini görebiliyor.

Google’dan yapılan açıklamada bildirim merkezinin kaldırılmasının Chrome’u yenileyeceği belirtilirken; bu kararın şirketin push bildirimleriyle işinin bittiği anlamına gelmediğini ifade etti. Web push bildirimlerinin desteklenmeye başladığını hatırlatan şirket, böylelikle kullanıcılara Chrome’u kişisel ilgi alanlarına göre şekillendirme fırsatının verildiğini belirtti. Google Chrome kullanıcıları, diledikleri takdirde web sayfaları için push bildirimleri oluşturabilecek. Hatta Android cihazlarda söz konusu bildirimler, uygulama bildirimlerinin yanında gösterilecek ve Google’ın ana sayfası üzerinden bildirimlere ulaşmak mümkün olacak.

Google Chrome Android uygulaması da güncellemenin getirdiklerinden faydalanacak

Yeni güncelleme ile birlikte yazılımcılara söz konusu bildirimleri, bir süre sonra otomatik olarak görmezden gelme ve ekranda yer açma imkanı da veriliyor. İşletim sisteminin masaüstü versiyonuna gelen yeniliklerin kısa süre sonra Android versiyonuna da ulaştırılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER