Teknoloji

Google Chrome 12’nin kararlı sürümün yayınladı

Google web tarayıcısı Google Chrome’un 12 numaralı versiyonunun kararlı sürümü yayınlandı. Yeni sürüm güvenlik, gizlilik ve grafik yetenekleri açısından iyileştirmelerle birlikte geliyor.

Artık Chrome indirilen dosyaları zararlı olma ihtimâline karşı kontrol ediyor. Google zararlı dosyaların tespit edilme işlevinin yerine getirilmesi için kullanıcının daha önce hangi siteleri ziyaret ettiğini veya hangi dosyaları indirdiğini bilmenin gerekmediğini dile getiriyor. Bu arada artık web sitelerinin bilgisayarınızda depolanma miktarını da ayarlayabilirsiniz. Bunların içinde Flash çerezleri de mevcut.

Grafik tarafına baktığımızda ise Chrome 12’nin donanım hızlandırma destekli 3D CSS teknolojisine sahip olduğunu görüyoruz. Bu, videoların döndürülmesi ve ölçeklenmesi gibi bazı efektlerin uygulanmasını mümkün kılıyor. Son olarak her versiyonda olduğu gibi Chrome 12’de de ufak tefek iyileştirmeler geliyor. Örneğin, ana sayfanın ayarlanması için iyileştirilmiş bir arayüz veya Chrome uygulamalarının doğrudan adres çubuğundan aramayı bunların arasında sayabiliriz.

Google Chrome 12’yi aşağıdaki ilgili bağlantıdan indirebilirsiniz. Hâli hazırda Chrome kullananların yeni versiyona geçişi ise önümüzdeki günlerde otomatik olarak yapılacak. Ya da, “Google Chrome hakkında” ekranını görüntüleyerek yeni sürümün yüklenmesini başlatabilirsiniz.

İlgili – Google Chrome

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER