Teknoloji

Google destekli fon Charlie Hebdo’nun 1 milyon tiraja ulaşmasına yardım edecek

charlie-hebdo-090114

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen kanlı terör saldırısının ardından derginin geleceği de tehlikeye girdi. Saldırıda sekiz dergi çalışanının hayatını kaybetmesi Charlie Hebdo’yu hem duygusal hem de lojistik anlamda yıkıma uğratırken, dünyanın dört bir yanından çeşitli şirket ve kuruluşlar dergiyi yaşatmak için harekete geçmiş durumda. Google, Charlie Hebdo’nun gelecek sayısının bugüne kadar en çok basılan sayısı olması için 250 bin avro bağışta bulunurken; dağıtım ortakları da dergiyi ücretsiz olarak dağıtacak. Çeşitli Fransız yayın organları da derginin gelecek sayısının hazırlanması olacak.

Google, Charlie Hebdo’ya yönetim kurulunda bulunduğu Dijital İnovasyon Basın Fonu aracılığıyla yardımda bulunacak. İnternet devinin kurum üzerinde doğrudan bir kontrolü ise söz konusu değil. Fransız gazetesi Le Monde, Fransa televizyonları ve Radio France de Charlie Hebdo’ya benzer ölçekte bağışta bulundular.

Dijital İnovasyon Basın Fonu’nun direktörü Ludovic Blecher, bir basın fonu olduklarını ve görüş olarak aynı yerde durmasalar bile ifade özgürlüğü adına Charlie Hebdo’yu desteklemelerinin bir zorunluluk olduğunu söyledi. Fonun sıradışı bir durum için sıradışı bir çözüm bulmaya çalıştığını söyleyen Blecher, yardımın teknik süreci için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. Normalde tirajı 60 bin olan Charlie Hebdo’nun gelecek sayısının 1 milyon tiraja ulaşması amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER