Teknoloji

Google çeşitlilik konusundaki girişimlere karşı çıkan çalışanını kovdu

rekabet kurumu google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google cesitlilikGoogle çeşitlilik konusunda mesafe kaydetmek için son yıllarda ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Teknoloji sektöründe faaliyet gösteren pek çok şirket gibi, Google da çalışan havuzunu kültürel, etnik ve cinsiyet bakımından dengeli hâle getirmeyi hedefliyor. Ancak bu yöndeki girişimler zaman zaman beklenmedik tepkiler doğurabiliyor.

Bir Google çalışanı tarafından kaleme alınan ve çeşitlilik konusundaki girişimleri hedef alan 10 sayfalık bir şirket içi yazı, geçtiğimiz hafta sonu ortaya çıkmıştı. İnternet devi, söz konusu yazı hakkında aksiyon almak için fazla zaman kaybetmedi. Yazıyı kaleme alan kişi, Bloomberg’e gönderdiği bir e-postayla işine son verildiğini açıkladı.

Google CEO’su Sundar Pichai de yaşananların ardından şirket çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Söz konusu e-posta, Recode sitesi tarafından yayınlandı. İnsanların görüş ayrılıklarını açıklama konusunda özgür olduklarını söyleyen Pichai, bir grup çalışanın biyolojik açıdan Google bünyesinde yer almaya uygun olmadığını belirtmenin ise “saldırgan” bir ifade olduğunu belirtti. Google CEO’su bu tarz bir yaklaşımı anlayışla karşılamalarının mümkün olmadığını ifade etti. Pichai bunun Google’ın temel değerlerine ve iş ahlâkına aykırı olduğunun altını çizdi.

Google çeşitlilik konusunu şirket içi toplantıda görüşecek

Pichai ailesiyle çıktığı tatilden erken döneceğini ve önümüzdeki perşembe günü konuyu tartışmak için bir şirket içi toplantının gerçekleştirileceğini açıkladı. Google CEO’su toplantıda “herkes için daha kapsayıcı bir çevre” oluşturmak için yapılması gerekenleri konuşacaklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER