Teknoloji

Google bu yıl içinde müşterilerine doğrudan tablet satmaya başlayabilir

Google Nexus tabanlı tabletle ilgili dedikodular giderek artıyor. Ancak Mountain View’dakilerin daha büyük planları olduğu söyleniyor. Wall Street Journal’ın haberine göre Google kendi çevrimiçi mağazasını açacak ve müşterilere kendi ürünlerini doğrudan satacak.

Google’ın satacağı ürünleri kendisinin üretmesi gibi bir durum söz konusu değil, zaten böyle bir şey beklemiyoruz. WSJ’nin haberinde hem Samsung hem de ASUS’un adı üretici olarak geçiyor. Bu ürünler şimdiye kadar piyasaya çıkmış Nexus telefonları gibi Google markasını da taşıyacak. Bu arada Google’ın piyasaya sürmeyi planladığı Nexus tablet veya tabletlerinde maliyetlere omuz vermeyi ve tabletin fiyatını Amazon Kindle Fire ile rekabet edecek noktaya çekmeyi hedeflediği söyleniyor.

ABD pazarında şu anda iki tabletin, Apple iPad ve Amazon Kindle Fire’ın başarı gösterdiği belirtiliyor. Bir sürü Android tablet var, ancak bunlardan hiçbiri iPad veya Kindle Fire kadar dikkat çekici bir başarı yakalayamadı. Google şimdi satış işini de kendisi üstlenerek ikilinin yanına çıkmaya çalışacak. Aslında Google birinci nesil Nexus telefonunu, yani Nexus One’ı müşterilere doğrudan satmaya çalışmış, ancak bu yaklaşım o zaman iyi sonuç vermemişti. WSJ, Google’ın çevrimiçi mağazasının ne zaman çıkacağı hakkında net bir bilgi vermedi, ancak Google’ın bu açılışı takvim yılı içinde gerçekleştirmeyi planladığı dile getirildi.

İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER