Teknoloji

Google Avrupa Birliği’nin tekel suçlamalarına yanıt verdi

Google Personal Search

Google, Avrupa Birliği tarafından kendisine yöneltilen tekel suçlamalarına ilk kez yanıt verdi ve yaşananlarda iletişimsizlik ile Avrupa ve ABD arasındaki kültürel farklılıkların önemli bir rol oynadığını öne sürdü. Google’ın Avrupa sorumlusu Matt Brittin, her zaman doğru iletişim kuramadıklarını ve Avrupa’nın olaylara ilişkin yaklaşımının ABD’den daha farklı olabileceğini yeni anladıklarını belirtti.

Brittin, Avrupa kıtasında gelen şikayetlerin özünü kavrayacak kadar saha elemanlarının olmamasının yaşananlarda etkili olduğunu iddia etti. Bütün bu özeleştirilere rağmen, Brittin şirket aleyhine yöneltilen suçlamaları reddetmekten de geri kalmadı. AB’nin suçlamalarında tüketicilerin zarar gördüğüne yönelik bir kanıt olmadığını söyleyen Brittin, şikayetçiler arasında da Google’ın uygulamalarından zarar gören kimsenin bulunmadığını ifade etti. Avrupa Birliği beş yıllık incelemenin ardından geçtiğimiz nisan ayında Google aleyhine yasal süreci resmen başlatmış ve şirketin Google Alışveriş servisini ön plana çıkarmak adına rakiplere ait sonuçları daha alt sıralarda gösterdiğini öne sürmüştü. AB, Google’ın mobil işletim sistemi Android aleyhine de bir tekel soruşturması başlatmıştı.

Politico’nun haberinde Google’ın bir uzlaşmaya açık olduğu belirtilse de, Matt Brittin AB’nin iddialarını “tarihi geçmiş” olarak niteliyor. Google’ın servislerindeki büyümeyi dünyanın değişimine bağlayan Brittin, bilgiye erişimin hem şekil değiştirdiğini hem de sürekli hâle geldiğini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER