Teknoloji

Google Assistant Android tabletlere yakın zamanda gelmeyecek

google assistant
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google assistantMarshmallow ya da Nougat sürümüyle çalışan bir Android tablete sahip olup Google Assistant’ın cihazlarında ne zaman çıkacağını merak edenler için kötü bir haber var: Sanal asistan tabletlere kısa vadede gelmeyecek.

Android Police’in haberine göre, Google Assistant şu an için sadece Android telefonlar için çıkarılıyor. Google’ın siteye verdiği bilgi notuna göre Assistant, Google Play Servisleri’nin bulunduğu Android Marshmallow veya Nougat yüklü telefonlara gelecek. Tabletler bu kapsamda bulunmuyor.

Bu ayrımın neden yapıldığı şu an için tam olarak belli değil. Belki Google tabletlerin büyük ekranları için uyumlu olan daha farklı bir kullanıcı arayüzü planlıyordur. Ancak Asistant’ın selefi olan Now on Tap’i tutmaya devam ediyor.

Google’ın Assistant için daha yavaş bir yayılma politikası izlemeyi tercih etmesi de ihtimal dahilinde bulunuyor. Sanal asistanın Pixel dışına çıkması aylar almıştı, ancak şirketin yavaş yavaş bunun diğer Android telefonlara yaygınlaşmasının önündeki engelleri kaldırıyor. Ancak Google tabletler için aynı davranışı sergilemiyor gibi görünüyor.

Google geçtiğimiz ayın sonunda Google Assistant’ın İngilizce dilinin konuşulduğu belirli ülkelerde Marshmallow ve Nougat telefonlara yayılmaya başlayacağını duyurmuştu. Güncelleme geçen hafta içinde bazı telefonlara gelmeye başladı. Henüz Türkçe dil desteği barındırmayan Google Assistant’ın Siri benzeri kullanıcı arayüzü Android cihazlarına belirli işlevleri sohbet tarzında bir arayüz ile, kolay erişilebilir ve sesli komutların kullanılabildiği bir tarzda yapma imkanı sunuyor.

Belki Assistant günün birinde Android tabletlere gelebilir. Ancak bunun ne zaman olacağı şu an için belli değil gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER