Teknoloji

Yenilenen Google Asistan Pixel 4 ile birlikte yola çıkıyor

google asistan

Google yeni ürünlerini tanıttığı etkinlikte ikinci nesil Google Asistan yazılımının da duyurusunu yaptı. Yeni nesille birlikte yeni yetenekler kazanan Asistan, görsel anlamda da bazı değişiklikler geçiriyor. Ancak Google’ın üstünde durduğu en önemli nokta, Asistan’ın yeni nesille birlikte daha hızlı çalışacak olması.

Yenilenen Asistan eskiye göre çok daha hızlı şekilde açılacak ve sorulan soruları çok daha hızlı şekilde yanıtlayacak. Yeni Asistan deneyiminin yaşanacağı ilk cihazlar ise Google’ın aynı etkinlikte gözler önüne çıkardığı Pixel 4 ve Pixel 4 XL olacak.

Google geçtiğimiz mayıs ayında düzenlediği I/O geliştirici konferansında, Asistan’ın yeni özellikleri konusunda bazı ipuçları vermişti. Tanıtımdan önce internete sızan Pixel 4 videoları ise Asistan’ın yeni yeteneklerinden bazılarını iş başında görmeyi mümkün kılmıştı.

Yeni Google Asistan için sahnede demo gerçekleştirildi

İkinci nesil Asistan’ın ilk nesle kıyasla 10 kata kadar daha hızlı çalışabileceği, Google tarafından mayıs ayında açıklanmıştı. İnternete sızan videolarda da yazılımın yol tarifi bulurken veya soruları yanıtlarken hız kazandığı görülmüştü.

Pixel 4 etkinliğinde sahnede bir demo gerçekleştiren Google, dijital asistanının etkileyici hızını daha net bir şekilde göstermiş oldu. Takip sorgularını kayıt altına alabilen sistem, sonuçları neredeyse iki saniye içinde kullanıcıların karşısına çıkarabiliyor. Asistan’ın demosunda “Hey Google” cümlesi olmadan aktif hâle getirilmesi de dikkat çekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER