Teknoloji

Google Asistan yeni özellikleriyle birlikte daha çok dili destekleyecek

google asistanGoogle dijital yardımcısı Asistan için hazırladığı yeni özellikleri duyurdu. Şirket sunduğu yeni özelliklerle geliştiricilerin Google Asistan uyumlu cihazlara daha iyi entegre olan, işlevsel uygulamalar hazırlamasını amaçlıyor.

Asistan’ın dil desteğinin genişletilmesi de Google’ın sunduğu yenilikler arasında öne çıkıyor. Geliştiriciler bundan böyle İspanyolca, İtalyanca, Portekizce ve Hindistan İngilizcesi ile uygulama yazabilecek.

Yapılan bir diğer dikkat çekici değişiklik ile geliştiriciler, hem bir Google Home’a hem de Asistan taşıyan bir cihaza sahip olunmasından yararlanabiliyor. Bu değişiklikle Google Home bir aksiyonun tamamlanması için akıllı telefonlara talep iletebiliyor. Örneğin, Google Home üzerinden verilen bir siparişi telefon üzerinden tamamlamak mümkün hâle geliyor. Google, Home aracılığıyla iletilecek komutların çok açık olmasının gerektiğinin de altını çiziyor. Kısacası, Home’a “Işıkları söndür” dendiğinde Home bu görevi telefondaki Philips Hue uygulamasına havale etmesi gerektiğini anlayacak.

Google kullanıcıların Asistan için yeni uygulamalar bulmasını da kolaylaştıracak. Şirket bunun için Asistan’ın eşlik uygulamasına yeni ve popüler uygulamaları gösteren bölümler ekleyecek.

Nexus Player Google Asistan desteğine kavuştu

2014’te duyurulan Nexus Player, Google tarihinin arkada kalan cihazları arasında yer alıyor. Ancak Android TV cihazı için yayınlanan son güncelleme, Google Asistan desteğini de beraberinde getirdi.

İLGİLİ HABERLER