Teknoloji

Google Asistan yakında Android telefonları kapatmak için kullanılabilir

google asistan
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Asistan yıllar içinde giderek daha akıllı hâle gelmiş durumda. Ancak yapay zekâ destekli dijital asistan, hâlâ bazı basit görevleri gerçekleştiremiyor. Bunlardan birisi de telefonu sesli komutlar vererek kapatabilmek. Söz konusu imkan, Android 12’yle birlikte kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor.

Google Asistan’ı aktif hâle getirmek için diğer dijital asistanlara kıyasla daha fazla seçenek olduğu söylenebilir. Özellikle Google Pixel serisinde bu seçeneklerin sayısı bir hayli çok. Sesli komutlarla, özel tuşlarla veya ana ekran hareketleriyle Asistan çalıştırılabiliyor.

Android 12’yle birlikte bu yöntemlere yenileri eklenecek gibi görünüyor. Kullanıcılar telefonun güç butonuna uzun süre basarak Asistan’ı çalıştırabilecek. Ancak güç butonuna uzun süre basmak Android 11’de telefonu kapatma, yeniden başlatmak veya akıllı ev kontrollerini çalıştırıyor.

Android 12’nin beta sürümünde kullanıcılara telefonu kapatmak için iki farklı yöntem sunuluyor. Kullanıcılar ses açma ve güç butonuna aynı anda basarak telefonu kapattıkları gibi, Google Asistan’a sesli komut vererek telefonu kapatabiliyor. Google Asistan’ı çalıştırmak için güç butonuna uzun basmanın gerekmesi ise işin ilginç yanı olarak değerlendirilebilir.

Google Asistan için biçilen bu yeni misyon, henüz tüm kullanıcılara ulaştırılmış değil. Ancak beta testi süresince bu özelliğin değiştirilmesi ve geliştirilmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER