Teknoloji

Google Asistan sadece ses komutlarıyla dijital içerik almayı sağlayacak

google asistan

Google Asistan hâlihazırda televizyonu ve akıllı ev ürünlerini kontrol edebiliyor, birden fazla dili algılayabiliyor. Gezegendeki en akıllı dijital asistan olmak için Alexa ve Siri gibi rakipleriyle kıyasıya bir rekabet içine giren Asistan, bu süreçte üçüncü taraf uygulamaların desteğinden de yararlanmayı amaçlıyor.

Asistan’ın üçüncü taraf geliştiriciler tarafından daha yoğun biçimde kullanılmasını hedefleyen Google, bu doğrultuda Actions adını verdiği yeni bir özelliği duyurdu. Actions sayesinde cihaz sahipleri Asistan ile uygulama içi satın alımlar yapabilecek. Buna ek olarak, başka dijital içerikleri satın alırken de Google Asistan üzerinden sesli komutlar vermek yeterli olabilecek.

Asistan üzerinden fiziksel ürün satın alma dönemi çok daha önceden başlamıştı. Ancak ilk kez abonelik ve oyun paketleri gibi unsurlar için Google Asistan’dan yararlanılabilecek.

Google Asistan Google Sign-In desteğine de kavuşuyor

Google Asistan yeni dönemde kullanıcıların sosyal ağ ve ödeme hesaplarına daha kolay giriş yapabilmesi için Google Sign-In desteği de sunacak. Şirket böylelikle satın alma prosedürlerinin daha güvenli ve pürüzsüz hâle gelmesini amaçlıyor. Bunlara ek olarak, Asistan üzerinde sunulan görsel deneyim de hazırlanan son güncellemeyle zenginleştiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER