Teknoloji

Google Asistan mesajlarınızı okuyacak

yeni google asistan ios

Google Asistan için hazırlanan son güncelleme, dijital asistanın sesli komutlar üzerinden üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarıyla etkileşime girmesini mümkün kılıyor. Bunun için akıllı telefondaki Google uygulamasına bildirimlere erişim izni vermek gerekiyor. Bu izin verildiğinde mesajlar Google tarafından okunabiliyor ve mesajlara Google Asistan’la yanıt verilebiliyor.

Kısa mesajlar için bu imkan bir süredir mevcuttu. Ancak Asistan’ın Facebook Messenger veya WhatsApp’tan gelen mesajları okuyabilmesi mümkün değildi. Bunun tek istisnası Android Auto’nun aktif olduğu durumlardı.

Bu imkandan yararlanabilmek için öncelikle Google Asistan’a “Mesajlarımı oku” şeklinde bir komut vermek gerekiyor. Bu komutun ardından sistem bildirimlere erişim için izin istiyor. İznin verilmesinin ardından mesajlar sesli olarak okunuyor.

Google Asistan hangi uygulamaların mesajlarını okuyacak?

WhatsApp, Telegram, Slack, GroupMe, Discord ve Facebook Messenger, söz konusu özelliği destekleyen mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor.

google asistanGörsel Google Asistan kartında ise mesajın ön izlemesi, gönderen kişinin adı ve mesaja cevap vermek için kullanılacak uygulama gösteriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER