Teknoloji

Google Asistan’ın yeni akış tasarımı iOS’e de geldi

yeni google asistan ios

Google, son birkaç haftadır Google Asistan‘ın Android uygulaması için yenilenmiş “Snapshot” akış tasarımının dağıtımını gerçekleştiriyor. Söz konusu güncelleme, Asistan’ın akış bölümünde görselliğin yoğunluğunu artırıyor. Bu yeni tasarım artık Google Asistan iOS uygulamasında da kullanıcılarla buluşuyor.

Kullanıcılar bu yeni deneyimi Asistan’ı başlattıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan gelen kutusu ikonuna dokunarak test edebiliyor. Bu ikona dokunulduğunda kullanıcıların karşısına kronolojik kartlardan yararlanarak çeşitli bilgileri organize edilmiş biçimde sunan yeni akış çıkıyor.

Kartlar dokunulduğunda genişliyor ve ekstra bilgiler gösteriyor. Örneğin, hava durumu kartına dokunulduğunda beş günlük hava durumunu görmek mümkün oluyor. Buna ek olarak, kartın alt kısmında kullanıcıları Asistan’la konuşmaktan kurtaracak bazı hazır soru kalıpları da bulunuyor.

google asistan ios

Bir takvim hatırlatıcısı büyütüldüğünde ise kullanıcılar etkinliğin tanımı ve katılımcı listesi görülebiliyor. Burada kullanıcıların doğrudan Google Takvim üzerinden bir davet göndermesini sağlayan bir kısayol da mevcut.

Google Asistan’ın yeni deneyimi, Google Podcasts ile de entegre oluyor. Eğer bir podcast bölümü durdurulursa, doğrudan Asistan içinde ekranın üst kısmından başlatılabiliyor. Arayüzün alt kısmında ise “Diğer Önemli Şeyler” başlıklı bir bölüm bulunuyor. Kullanıcılar bu bölümde farklı türdeki işlerini ve ilgi alanlarını gruplandırabiliyor. Asistan, Google Haritalar’dan yararlanarak kullanıcılara etraflarındaki dikkat çekici yerleri de gösterebiliyor.

Google Asistan iOS uygulamasını veya Google Asistan’ı şimdiye kullanmayanlar için Snapshot tasarımı işleri değiştirmeyebilir. Ancak dijital asistanın sadık kullanıcıları, Snapshot’ın getirdiği yenilikleri memnuniyetle karşılayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER