Manşetler

Google Asistan çevirmen modu ile gerçek zamanlı çeviri yapacak

google asistan

Google Asistan yakında 27 farklı dil için gerçek zamanlı çeviri hizmeti sunmaya başlayacak. Söz konusu diller arasında Türkçe de bulunuyor. Google’dan yapılan açıklamada, “çevirmen modu” sayesinde Asistan’ın aynı dili konuşmayan kişilerin iletişim kurmasına yardımcı olacağı belirtildi.

Kullanıcılar, “Hey, Google, Fransızca konuşmama yardım et” veya “Hey, Google, Fransızca çevirmenim ol” gibi cümlelerle Asistan’ın çevirmen modunu aktif hâle getirebilecek. Metni akıllı ekranda gösterecek olan Asistan, bir yandan da kullanıcının söylediği cümleleri çevirecek. Ardından ikinci kişi için mikrofon açılacak ve o kişi konuştukça kendi dilinde söylediği kelimeler ekranda diğer dile çevrilmiş şekilde gösterilecek.

Kullanıcıların Google Asistan’a hangi dili konuştuklarını söylemeleri gerekmeyecek. Asistan, desteklediği dillerden biri olduğu sürece konuşulan dili algılayabilecek. Ancak iki kişinin konuşmaları karışırsa, Asistan çeviriyi gerçekleştiremeyecek.

Google Asistan, geçtiğimiz ağustos ayında yayınlanan güncellemeyle çift dilli yeteneklere kavuşmuştu. Yeni çevirmen modunun temelinde de aynı teknoloji bulunuyor. Google gerçek zamanlı çeviri konusunda daha önce de çeşitli denemelerde bulunmuştu. Asistan’a çok dilli özellikler ekleyen şirket, 2017’nin sonunda çıkarttığı Pixel Buds kulaklığında da gerçek zamanlı çeviri desteği sunmuştu. Ardından bu özellik Asistan destekli tüm kulaklıklara açılmıştı.

Çevirmen modu ilk olarak Google Home Hub‘da denemeye açılacak. Ardından diğer Google Home cihazlarında ve üçüncü taraflardan çıkma akıllı ekranlarda da bu özellikten yararlanmak mümkün olacak. Google Asistan çevirmen modu tarafından desteklenen diller şunlar: Arapça, Çince, Çekçe, Danca, Felemenkçe, İngilizce, Fince, Fransızca, Almanca, Yunanca, Hintçe, Macarca, Endonezya dili, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce, Rumence, Rusça, Slovakça, İspanyolca, İsveççe, Tayca, Türkçe, Ukraynaca, Vietnam dili.

İLGİLİ HABERLER