Teknoloji

Google Asistan artık iş takvimini de okuyabilecek

google asistan turkce

Google, dijital asistanı Google Asistan ve G Suite arasındaki entegrasyon sürecinin başladığını açıkladı. Bu entegrasyonun ilk halkası ise G Suite içinde sunulan Takvim uygulaması olacak.

Google Cloud’un resmi blogundan yapılan paylaşım, söz konusu ortak çalışmanın nasıl bir yapıda gerçekleşeceği hakkında bilgi veriyor. G Suite kullanıcıları için Asistan’ın test süreci de başlamış durumda.

G Suite hesabına giriş yapan ve Google Takvim ile eş zamanlama yapan kullanıcılar, bir sonraki toplantılarının ne zaman ve nerede olduğunu Asistan’a sorabilecek. G Suite’in Asistan entegrasyonu platformlar arası olduğu için bu imkândan hem mobil hem de masaüstü kullanıcıları yararlanabilecek.

İş hesabının yerine kişisel hesapların bağlandığı Google Asistan cihazlarında ise bu özellikten faydalanmak mümkün olmayacak. Bu G Suite kapsamında sunulan kurumsal bir özellik olduğu için bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor. Asistan ile entegre çalışacak diğer G Suite uygulamalarının da kademeli olarak açıklanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER