Teknoloji

Google Asistan artık aynı anda iki dili anlayabiliyor

google asistan turkce

google asistanGoogle yaptığı pek çok yeni işbirliği anlaşmasını Berlin’de gerçekleştirilen IFA 2018’de duyurdu. Şirket aynı zamanda kendisi için önemli başka bir gelişmeyi de IFA 2018 ile eş zamanlı olarak açıkladı. Bundan böyle Google Asistan aynı anda iki dili anlayabilecek.

Artık Asistan’a soru sorulduğunda Asistan sorunun sorulduğu dili algılayacak ve kullanıcıya o dille yanıt verecek. Bu hamle, Google’ın şubat ayında açıkladığı Asistan’ı çok dilli yapma planının parçaları arasında bulunuyor. İnternet devi o dönemde kullanıcıların ayarların içine girmek ve manuel olarak değişiklik yapmak zorunda kalmadan Asistan’ın dilini değiştirebilmesini amaçladığını duyurmuştu.

Google Asistan kullanıcıları, dijital asistanı şu dillerden ikisini eş zamanlı olarak anlayabilecek biçimde programlayabilecek: İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Japonca.

Google’dan yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde söz konusu desteğin kapsamının genişletilmesinin planlandığı da belirtildi.

Google Asistan için sunulan dil desteğinin kapsamının da yıl sonuna kadar genişlemesi planlanıyor. Şirket yıl sonuna kadar 30 dil için destek sözü verse de, hâli hazırda Asistan 15 dili anlayabiliyor. Bu diller şu şekilde sıralanıyor: Hinduca, Marathi dili, Bahasa, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, Flamanca, Rusça ve İsveççe.

Google Asistan için çift dil güncellemesinin dağıtımı hafta içinde başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER