Manşetler

Google Asistan 10 kat daha hızlı çalışacak

yeni google asistan ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sesli asistanlar her zaman sunduklarından daha fazlasını vadetmiştir. Ancak Google, geliştirici konferansı I/O’da sergilediği Google Asistan’ın gelecek versiyonuyla telefonunuzu sesinizle yönetmenizi çok daha kullanışlı hâle getirecek gibi görünüyor.

I/O 2019 açılış toplantısında gerçekleştirilen sunumda Google, Asistan’ın gelecek versiyonunun temel aramalar ve alarmlar kurmanın ötesinde, telefonu nasıl yönetebileceğini çeşitli örneklerle sergiledi. Arkadaşa gönderilecek bir mesajı yazma, eklenecek bir fotoğraf için arama yapma ve bu mesajı gönderme gibi işleri Google Asistan ile gerçekleştirebilirsiniz.

Şirket, Google Asistan’ın yeni versiyonun istekleri mevcut hâline göre 10 kata varan oranda daha hızlı işleyeceğini öne sürüyor. Google bunu, konuşmayı dinleme ve anlamayı sağlayan yapay zekâ tabanlı modelleri küçülterek yapıyor. Bunları yeteri kadar küçültüyor ki, doğrudan cihaz üzerinde çalıştırması mümkün oluyor. Böylelikle isteğin işlenmesi için uzaktaki sunuculara gönderilmesi gerekmiyor.

Google yöneticisi Scott Huffman, I/O 2019 sahnesinde AI modellerinin doğrudan telefona yerleştirilmesi sayesinde bir paradigma kaymasının yaşandığına dikkat çekti. “Gelecek nesil asistanın sesinizle telefonu hızlı biçimde kullanmanıza, farklı uygulamalar arasında çalışmanıza ve hatta çevrim dışı çalışmanıza izin verecek.” dedi.

Ne var ki, Google Asistan’ın gelecek nesil versiyonu henüz kullanıma hazır değil. Google, bunun en son Pixel telefonlarına yıl sonuna doğru geleceğini kaydetti. Daha fazla Android telefonuna ne zaman yayılacağına dair bir açıklama yapmadı.

İLGİLİ HABERLER