Teknoloji

Google artırılmış gerçeklikli yürüme rotalarını daha fazla telefona getiriyor

google maps live view

Google, Google Maps Live View adıyla bilinen, artırılmış gerçeklik destekli yürüme rotalarını daha fazla Android telefonuna ve iPhone’a getiriyor.

Artırılmış gerçeklikli yürüme rotaları bu yılın başlarında Google’ın Pixel telefonlarında ilk kez kullanıma sunulmuştu. Bu özellik sayesinde Google Haritalar’da telefonunuzun kamerası aracılığıyla gerçek zamanlı yol tariflerini görebiliyorsunuz. Okları veya yönleri kamera görüntüsünün üstünde görmek için telefonu yola veya etraftaki diğer nesnelere döndürmeniz yeterli oluyor. Böylelikle binaların konumunu ve varış noktasını belirlemek de kolaylaşıyor.

ARCore destekleyen Android cihazları ya da ARKit desteği barındıran iPhone’lar Google Maps Live View’ın beta sürümüne bu haftadan itibaren erişebilecekler.

Live View özelliğini test etmek için haritada yürümek istediğiniz konumu arayın ve daha sonra tıklatın. Ekranın alt kısmındaki yol tarifi tuşuna tıklatın. Ekranın üst kısmından yürüme rotasını seçin. Ekranın altına yeni eklenen Live View seçeneğini tıklatın.

Yeni Google Maps Live View özelliği, Google’ın harita servisine gelen daha büyük çaplı güncellemenin bir parçasını oluşturuyor. Google, Seyahat ve Haritalar servislerinin yolculukların başlangıcından bitişine kadar yolculuklarınızı planladığınız bir alan olmasını istiyor. Bu nedenle seyahat edenlere yolculuklarını planlamada yardımcı olacak özellikler ekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER