Teknoloji

Google arama sonuçlarından kişisel bilgilerin çıkarılmasını kolaylaştırıyor

google arama motoru

Google arama sonuçlarından kişisel bilgilerin çıkarılmasını kolaylaştıran “Hakkınızdaki Sonuçlar” özelliğin geçtiğimiz nisan ayında duyurmuştu. 9to5Google’ın haberine göre, söz konusu aracın bazı kullanıcılara dağıtımı başladı.

İnternet devi uzun süredir arama sonuçlarından ev adresi, e-posta adresi veya telefon numarası gibi önemli bilgilerin kaldırılmasına izin veriyor. Ancak bu sisteme standart bir kullanıcının ulaşımı pek kolay olmuyor. Kendisiyle ilgili hassas bir bilgiyi arama sonuçlarında görenlerin destek sayfasına gitmesi ve burada kaldırılmasını istedikleri sonucun URL’sinin de bulunduğu bir form doldurması gerekiyor.

Google’ın yeni aracıyla doğrudan arama sayfası üzerinden bir talep oluşturulabilecek. Kişisel bilgilerinizin bulunduğu sayfaya giden bir bağlantıyı arama sonuçlarında gördüğünüzde hemen yanındaki üç nokta ikonuna tıklayarak “Bu sonuç hakkında” paneline erişebileceksiniz. Bu paneldeki “Sonucu kaldır” seçeneğine tıklatıldığında ise sonuç kaldırma talebi gerçekleştirilmiş olacak.

Kullanıcılar Google uygulamasındaki ikonlarına dokunarak “Hakkınızdaki Sonuçlar” ekranına gidebilecek. Bu ekran üzerinden sonuç kaldırma taleplerinin durumunu takip etmek mümkün olacak. Yeni bir talep oluşturmak için de bu ekran kullanılabilecek. Google arama sonuçlarından kişisel bilgileri çıkarmayı sağlayan yeni aracının ne zaman tüm kullanıcılarına açılacağı konusunda ise bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER