Teknoloji

Google Apps for Work promosyonuyla Microsoft’un kulvarını hedefliyor

google yeni tasarım

google-logo-131015

Bedava ürün ve servislerin apayrı bir cazibeye sahip olduğu kesin. Özellikle her yıl yüklü miktarda para akıtılan kurumsal yazılımlar kısmında ücretsiz servisler daha fazla anlam kazanıyor. Bu durumun farkında olan Google, kurumları IBM veya Microsoft ile yaptıkları külfetli yazılım anlaşmalarından kurtarmak için kolları sıvadı. Google, Microsoft ve IBM ile sözleşmesinin sona ermesini bekleyen şirketlere “Apps for Work” isimli uygulama setini ücretsiz kullanma imkanı sunacak. Böylelikle şirketlerin ekstra masraf ödemeden Google’ın uygulama setine alışmalarının önü açılacak.

Kurumsal pazar, teknoloji şirketlerinin gözünde fethedilecek yeni bir kale ve önemli bir gelir kapısı niteliği taşıyor. Microsoft’un Office 365 ile kayda değer bir kiteleye ulaştığı pazar, Apple’ın bile iştahını kabartıyor. Google ise yıllardır Apps for Work ile zorladığı pazarın kapılarını son zamanlarda Android for Work stratejisiyle çalıyor.

Kurumsal anlaşmaların ciddi mali yükümlülük getirmesi ve bu anlaşmaların genellikle yenilemeye yönelik avantajlar barındırması Google’ın işini zorlaştırıyor. İnternet devi de bu zorluğu aşmak için “bedava” silahını devreye sokuyor.

Google, Microsoft veya IBM ile anlaşmaları sona erdikten sonra da şirketlere yardım etmek için belli masrafları karşılamayı kabul ediyor. Ancak bunun tam anlamıyla ücretsiz bir süreç vadetmediğini belirtmekte fayda var. Google, diğer şirketlerle devam eden kontratlar sırasında potansiyel müşterilerinden kişi başına 25 dolarlık bir ücret alacak. Sözleşmenin nihayete ermesiyle birlikte bu bedel 5 ila 10 dolar arasında bir seviyeye inecek. Google Apps for Work paketinde Dokümanlar, Google Drive, Gmail ve Hangouts gibi araçlar bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER