Teknoloji

Google+ API geliştirici ön izleme sürümü iOS için de erişime açıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, iOS için uygulama geliştirenlerin Google+ platformunun özelliklerini uygulamalarına eklemesine olanak sağlayacak standartları yayınladı. Ön izleme niteliğinde yayınlanan API’lar henüz uygulamalara entegre edilip yayınlanacak durumda değil, Google bu konuda yazılımcıları uyarıyor, sadece fikir edinmeleri ve ne yapacaklarını önceden bilmeleri amacıyla bu şekilde bir ön izleme sürümü yayınlıyor.

Google’ın iOS geliştiricilerine sunduğu ilk özelik Google+ kullanıcı giriş butonu. İnternet tarayıcısındaki butona benzeyen bu buton sayısında kullanıcılar uygulama içinde yeni bir hesap yaratmak yerine Google hesap bilgilerini kullanarak giriş yapabilecek. Ayrıca Google Paylaş ve +1 butonları için de kodlar sağıyor, her biri de web’deki butonlarına benzer şekilde çalışıyor.

Yazılımcıların en fazla dikkatini çekecek özelliklerden birisi Google+ History ile entegrasyon seçeneğinin sunulması. Bu, Facebook’un “sürtünmesiz paylaşım” olarak adlandırılan yöntemlerine benziyor, kullanıcının uygulama üzerinde gerçekleştirdiği aktiviteler otomatik olarak Google+ akışlarında görüntüleniyor. Bu aynı zamanda uygulamanın da Google+ üzerinde daha fazla yer tutmasına olanak sağlıyor. Google+ platformu aynı zamanda yazılımcılara kullanıcı profilleri, paylaşımları ve yorumlarını çağırmayı sağlayacak geniş kapsamlı bir API kütüphanesi barındırıyor.

İlgili >> Google Plus Platform

İLGİLİ HABERLER