Teknoloji

Google’dan üretkenlik uygulamalarına tasarım dokunuşu

google android

Google, Android üzerinde sunduğu üretkenlik uygulamalarının kullanımını kolaylaştırıyor. İnternet devi; Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar uygulamalarının Android versiyonlarının tasarımında değişikliğe gitti. Yeni tasarım beraberinde yeni özellikler getirmese de, daha kolay ve tanıdık bir deneyim vadediyor.

Üç uygulamanın da kontrol araçlarını daha tutarlı hâle getiren Google, okunması daha kolay yazı tipleri sunmaya başlıyor. Dokümanlar listelerinin üstünde yeniden çalışılmış olması da yapılan yenilikler arasında bulunuyor. Bundan böyle rapor düzenlemekten sunum tamamlamaya doğru yapılan geçişler daha pürüzsüz biçimde gerçekleşecek.

Google Android G Suite uygulamalarındaki güncellemelerin dağıtımına başladı

Dokümanlar ve E-Tablolar üzerinde yapılan değişiklikler kullanıcıların büyük kısmıyla buluşmuş durumda. Slaytlar güncellemesinin dağıtımı ise henüz yeni başladı.

Google’ın yaptığı değişikliklerin insanları telefonları üstünde daha fazla çalışma konusunda teşvik etmesi pek olası görünmüyor. Ancak bilgisayardan uzaktayken aniden yapılması gereken işler ortaya çıkabiliyor. Yapılan değişiklikler sayesinde bu ani ihtiyaçları daha pratik biçimde karşılamak mümkün hâle geliyor. G Suite uygulamalarının rakiplerine karşı görsel bir bütünlük kazanması da yapılan değişikliklerin getirdiği avantajlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER