Teknoloji

Google Android cihazlarla Bluetooth aksesuarları eşleştirmeyi kolaylaştırıyor

google android fast pair

Google Android cihazlarla Bluetooth kulaklık ve hoparlörleri eşleştirmeyi kolaylaştırmak adına bir adım daha atıyor. Bundan böyle, daha önce kullanılan Fast Pair özellikli kulaklık ve hoparlörlerin bilgileri Google hesaplarında saklanabilecek ve kolaylıkla başka bir telefona aktarılabilecek.

Fast Pair (Hızlı Eşleştirme) yeni bir Android özelliği değil. Söz konusu özellik geçtiğimiz yılın ekim ayında duyurulmuştu. Ancak özelliğin benimsenme süreci oldukça yavaş işliyor. Şu ana kadar sadece Jaybird, Fast Pair destekli birkaç kulaklık seçeneği çıkarmış durumda.

Ancak Google tarafından yapılan son duyuruyla bu durumun değişeceği de açıklanmış oldu. Önümüzdeki dönemde Anker ve Bose gibi üreticiler de Fast Pair destekli kulaklıklar çıkaracak. Google ise Fast Pair özelliğini önümüzdeki yıl Chromebook‘lara da getirecek.

Tıpkı eskiden olduğu gibi, Fast Pair özellikli bir kulaklık çalıştırıldığında Android 6.0 üstü işletim sistemli telefonların ekranında bir bildirim görünecek. Bu bildirim aracılığıyla eşleştirme süreci hızla tamamlanabilecek. Son güncellemeyle birlikte Google hesabı daha önce Android cihazlarla eşleştirilen kulaklıkları hatırlayacak ve bu bilgiyi hesabın kullanıldığı yeni telefonlara da aktaracak. Apple‘ın kablosuz Bluetooth kulaklığı AirPods da neredeyse aynı eşleştirme sürecini kullanıyor. Eşleştirme bilgileri, Apple ID sayesinde cihazlar arasında taşınıyor.

Google Android cihazlarla Bluetooth kulaklıkları eşleştirmeyi biraz daha kolaylaştırarak, yeni döneme uygun bir adım atıyor. Akıllı telefonlarda kulaklık jakıyla vedalaşan üreticilerin sayısının artması, Bluetooth kulaklıkları daha yaygın hâle getirecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER