Teknoloji

Google yeni bir tekel soruşturmasıyla karşı karşıya

google android auto
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Android Auto için hazırlanan bir uygulama yüzünden İtalya‘da bir tekel soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı. Teknoloji devi hakkında, daha önce de rekabete aykırı uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle Avrupa Birliği ve Hindistan Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İtalya’da resmi makamları harekete geçiren ise enerji şirketi Enel Group‘un şikayeti oldu. Şirket, Google’ı “Enel X Recharge” isimli uygulamasının Android Auto’da çalışmasına izin vermediği gerekçesiyle şikayet etti. 1962’de İtalyan hükümeti tarafından kurulan Enel Group, 1999’da özelleştirilmişti. Ancak şirketin hâlihazırdaki en büyük hissedarının İtalya Ekonomi ve Finans Bakanlığı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Google üçüncü taraf geliştirmecileri uygulamalarının Android Auto’yla uyumlu versiyonlarını hazırlamaları için izin veriyor. Ancak bunun için ilgili uygulamanın medya veya mesajlaşma hizmeti sunması gerekiyor. Tartışmanın merkezinde yer alan Enel X Recharge uygulaması ise elektrikli otomobiller için şarj istasyonu bulmaya yardımcı oluyor.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Android Auto tasarlanırken odak noktasında güvenlik olacak, dikkat dağınıklığını en alt seviyeye indirecek ve sürüş sırasında güvenliği sağlayacak uygulamalar sunacak şekilde tasarlandı. Şikayet üzerindeki incelemelerimiz devam ediyor. Sorunun çözümü ve endişelerin giderilmesi için yetkili makamlarla işbirliğine hazırız.”

İLGİLİ HABERLER