Manşetler

Google Allo web açıldı: Nasıl kurulur ve sohbete başlanır?

google allo web

Allo’ya bundan böyle internet tarayıcınızdan da erişebilirsiniz.

Google’ın dahili Google Asistan barındıran mesajlaşma uygulaması Allo’nun masaüstü bilgisayarlara geleceğinin işaret ilk kez geçtiğimiz şubat ayında verilmişti. Birçok kişi şirketin web versiyonunu mayıs ayındaki Google I/O’da tanıtacağını düşünmüştü, ancak bu gerçekleşmedi.

Şimdi birkaç ay sonra, bu özellik faaliyete geçti. WhatsApp Web gibi çalışan Allo web’i kullanmak için web sitesinde gördüğünüz QR kodu telefonunuzun kamerasıyla taratmanız yeterli oluyor. Şu an için sadece Android telefonları üzerinde çalışan Allo uygulaması destekliyor. Ancak iPhone’daki sohbetlerin de çok yakında masaüstüne yansıtılabileceği belirtiliyor.

Google Allo ve Allo web ile ilgili bilmek istediklerinizi derledik.

Google Allo nedir?

Google Allo Android ve iPhone kullanıcılarına özel bir mesajlaşma servisi. Ancak bu, diğer kişilere mesaj göndermekten çok daha fazlasını yaptığını iddia ediyor. Google’ın yapay zekâ gücünü bünyesinde barındıran bu akıllı mesaj uygulaması sizi anlıyor, zamanla daha fazlasını öğrenerek size sohbetinizle ilişkili cevaplar veriyor. Ancak bunları Türkçe olarak yapamadığı için söz konusu akıllı özelliklerin Türkiye’de pek kullanışlılığı bulunmuyor.

Yine de, Allo’yu WhatsApp gibi kullanabilirsiniz. Allo kişi listenizdeki kişilerle mesajlaşabilirsiniz. Ayrıca telefon rehberinizdeki kişileri temel alan bu uygulama ile kişilerinize yazılı mesajlar da gönderebilirsiniz.

Google Allo web nedir?

Allo servisini bundan böyle bilgisayarınızdan kullanmanız mümkün oluyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, dikkat çekilmesi gereken bir husus var. Google Allo for web sadece bilgisayarda çalışıyor ve bir Android telefonla işliyor. Allo web sitesinde, ekranda göreceğiniz QR kodunu Android telefonunuzda okutarak bu servisi kullanmaya başlayabilirsiniz. iPhone kullanıcıları için de çok yakında destek sunulmaya başlanacağı belirtiliyor.

Eğer Allo web’i bir mobil internet tarayıcısı üzerinden kullanmayı denerseniz, çalışmayacaktır.

Google Allo web nasıl çalışıyor?

Başlarken

Allo web’e erişim için öncelikle Google’ın Chrome internet tarayıcısına ihtiyacınız var. Ayrıca Allo’nun en güncel versiyonunun Android telefonunuzda yüklü ve çalışıyor olması gerekiyor. Google iOS ile eşleştirmenin yakında geleceğini belirtiyor.

Allo web, telefonunuzdaki Allo uygulamasının bir yansımasıdır. Eğer telefonunuzda pil azalırsa veya mobil uygulamayı tamamen kapatırsanız, Allo web çalışmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER