Teknoloji

Google akıllı takvim uygulaması Timeful’u satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

timeful-0500515

Google, Inbox ve Takvim uygulamalarını daha kullanışlı ve derli toplu hâle getirmesine yardımcı olacak küçük bir şirketi bünyesine katıyor. Son dönemde kullanıcılarının takvim ve alışkanlıklarını tanıyarak hayat organizasyonu konusunda onlara destek vermeye odaklanan Google, bu amaç doğrultusunda akıllı takvim uygulaması Timeful’u satın aldı.

Google tarafından yapılan açıklamada Inbox ve Takvim gibi araçların hayatı kolaylaştırdığı, ancak kullanıcıların halen çok sayıda güncelleme, bilgi ve görevle cebelleştiği belirtildi. Bu cebelleşmeden kurtulma noktasında Timeful’un devreye girdiğine dikkat çeken Google, Timeful ekibinin insanların hayatlarını organize edecek etkileyici bir sistem geliştirdiğinin altını çizdi.

Google’ın açıklamasında kullanıcıların Timeful’a haftada üç kez egzersiz yapmayı istediklerini veya önümüzdeki salı günü bankayı aramaları gerektiğini söyleyebilecekleri, sistemin de bir süre sonra hem takvimi hem de kullanıcı önceliklerini kavrayabilecek bir boyuta geldiği belirtildi. İnternet devinin açıklamasında Timeful’a ait özelliklerin yakında Takvim ve Inbox gibi Google servislerine aktarılacağı bilgisi de yer aldı.

Timeful’u indirmek hâlen mümkün olsa da, ekibin uzun vadede Google bünyesinde yürütülecek projelere odaklanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER