Teknoloji

Google abonelik temelli yeni müzik servisini duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Spotify gibi abonelik temelli müzik akış servislerine rakip olacak bir servis üzerinde çalıştığına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşmaktaydı. Şirket bu yeni servisini tahmin edildiği gibi Google I/O konferansında gözler önüne çıkardı. Google Play Music All Access adını taşıyan servis için üç büyük plak şirketiyle görüşen Google’ın anlaşmaları tamamladığı haberi oldukça kısa bir süre önce gelmişti.

google-play-music-all-access-150513

Servis için farklı bir platform oluşturmayan Google, yeni servisini Google Play’in mevcut müzik mağazasının içine yerleştirmeyi tercih etti. Kullanıcılarına milyonlarca şarkıyı akış yoluyla dinleme imkanı sunacak olan Google Play Music All Access’te müzikseverlere yeni melodilerle tanışma şansı sağlayacak bir tavsiye motoru da bulunacak. Bu motorun vereceği tavsiyeler kullanıcının dinlediği şarkılardan hareketle oluşturulacak.

Google servislerinin büyük çoğunluğu ücretsiz olsa da, All Access tahmin edildiği gibi bu sürüden ayrı bir yerde olacak. ABD için servise aylık abonelik bedeli 9.99 dolar olarak belirlenirken, kullanıcılara 30 günlük bir ücretsiz deneme süresi verilecek. Servisin ilk kullanıcılarına bir ayrıcalık sağlamak isteyen Google, All Access deneyimlerini 30 Haziranda başlatan kullanıcılar için aylık ücretin 7.99 dolar olacağını açıkladı. Google’ın büyük rakiplerinden Apple’ın da benzer bir servis üzerinde çalıştığı, ancak Apple’ın servisinin Spotify’dan ziyade Pandora’yı andıracağı konuşuluyor. Google Play bünyesindeki müzik servislerini halihazırda Türkiye’de kullanmak mümkün değil. Dolayısıyla Google Play Music All Access’in de kısa vadede ülkemizde kullanıma geçmesi pek olası gözükmüyor.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER