Manşetler

Google 2012’nin en popülerlerini açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2012’nin son günlerine gelinmesiyle beraber Google, her yıl düzenli olarak yayınladığı Zeitgeist raporunu yayınladı. Yılın trendlerini ortaya koyan rapor ile yılın en popüler kişi, olay ve görüntüleri sıralanırken, Google bu sıralamayı hem küresel bazda hem de ülkelere özel olarak kullanıcılara sundu.

Küresel bazda 2012’de en sık kullanılan arama terimi şubat ayında hayatını kaybeden ABD’li müzisyen Whitney Houston oldu. Whitney Houston’ı bu yılın fenomeni olarak nitelendirilebilecek PSY’ın Gangnam Style şarkısı takip ederken, kasım ayında ABD’nin doğu kıyılarını vuran Sandy Kasırgası üçüncü sırada yer aldı. Görsel aramaları sıralamasında ise Birleşik Krallık çıkışlı pop grubu One Direction ilk sırayı alırken, ABD’li şarkıcı Selena Gomez iki numarada kendisine yer buldu. Apple’ın bu yıl içinde en çok konuşulan gözde telefonu iPhone 5 de görsel aramalar listesinin üçüncü sırasına yerleşti. En çok aranan kişiler listesinde Whitney Houston doğal olarak yine ilk sırayı alırken, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin en medyatik üyelerinden olan Cambridge Düşesi Kate Middleton ikinci sırada yer aldı. Sinema filmleri sıralamasında ise ilk sıra Açlık Oyunları’nın oldu. Tüketici elektroniğine bakılıdığında ise Apple’ın mart ayında satışa sunduğu üçüncü nesil iPad’in iPad 3 ismiyle ilk sırada yer aldığı görülüyor. İkinciliğe Samsung’un gözde telefonu Galaxy S III yerleşirken, Apple’ın ekim ayında görücüye çıkarttığı iPad mini de üçüncü sıradan listeye girmeyi başarmış durumda.

Raporun Türkiye’ye özel kısmına bakıldığında ise Türkiye’deki en popüler arama teriminin Facebook olduğu görülüyor. Sosyal medya devini ise yine başka bir büyük olan YouTube takip ediyor. İlköğretim ve lise öğrencilerini için en popüler platformlardan birisi olan e-okul da en çok arananlar listesinin üçüncü sırasında bulunuyor. TV dizileri kategorisinde ise son günlerde de hararetli tartışmaların göbeğinde olan Muhteşem Yüzyıl zirvede oturuyor. Muhteşem Yüzyıl’ın reytinglerde de çekiştiği Kuzey Güney ise Google’da da takibini sürdürüyor. Yıllardır Türk televizyonlarında bir fenomen haline gelmiş olan Kurtlar Vadisi Pusu da üçüncülük basamağına çıkmayı başarmış durumda. En çok aranılan ünlüler listesinde ise O Ses Türkiye ile popülaritesini katlayan Hadise bir numarada. Mustafa Ceceli ve Tarkan da ilk üç kürsüsünde yer alan diğer ünlüler. Yılın en çok aranılan spor takımları listesinde ise Spor Toto Süper Lig’de 2011-2012 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray ilk sırada yer alıyor. Turizmin başkenti olarak nitelendirilen Antalya, Google’da yılın en çok aranılan seyahat noktası özelliğine de sahip olmuş durumda.

İlgili >> Google Zeitgeist 2012

İLGİLİ HABERLER