Teknoloji

Google Gmail’in klasik logosunu yeniledi

gmail android

G Suite’in adını Google Workspaces olarak değiştiren Google, bunu yaparken Gmail’in artık ikonik hâle gelen zarf şeklindeki logosunu da yeniledi. Gmail için seçilen yeni logo, Google’ın ana renkleri olan mavi, kırmızı, sarı ve yeşili barındırıyor. Google Haritalar, Google Fotoğraflar, Chrome ve diğer Google ürünlerinin logosuna benzeyen yeni Gmail logosunda artık zarf çok açık biçimde görülmüyor. Ancak M harfinin yassılığının bir zarfı hatırlattığını da söylemek gerekiyor.

Fast Company’nin haberine göre, Google M harfini ve kırmızı rengi kullanmayı bırakmayı da değerlendirdi. Ancak kullanıcı araştırmalarına katılanların bu değişikliklerden memnun kalmaması üzerine bu konuda geri adım atıldı. Bu çalışmalar Gmail logosundaki zarf kısmının kritik bir tasarım unsuru olmadığını ortaya koyarken, M harfini korumanın ve Google’ın geleneksel renk paletini kullanmanın sorun olmadığını gözler önüne serdi.

Yeni Gmail logosunda baskın renk olarak kırmızı öne çıkıyor. Az miktarda sarı ile biraz mavi ve yeşil, M’nin kemerlerini tutuyor. Yeni Gmail logosunu Google’ın diğer servislerinin logolarından ayırt etmek de zorlaşıyor. Google Gmail’in yanı sıra Takvim, Dokümanlar, Meet ve E-Tablolar uygulamalarının logolarını da yenilemişti.

Gmail ve diğer servisler için hazırlanan yeni logo tasarımları, G Suite’in isminin Google Workspace olarak değiştirildiğinin açıklanmasıyla birlikte gözler önüne çıktı. Gmail, Chat ve Dokümanlar’ı merkezi bir noktada birleştirmeyi amaçlayan Google, böylelikle Microsoft Office ve özellikle Outlook ile rekabette avantaj kazanmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER