Teknoloji

Gmail iOS uygulamasının bildirimleri akıllanıyor

gmail ios yapay zeka
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gmail ios yapay zeka

Google yapay zekânın yardımıyla Gmail’ın itme bildirimlerinde önceliklendirme yapacak. Böylelikle gelen bildirimlerin rahatsızlık yaratmasının önüne geçecek.

Uygulama bundan böyle özdevinimli öğrenme kullanarak okumak isteyebileceğiniz mesajları saptıyor ve filtrelendirme yapıyor. Sadece sizin için önemli olduğunu düşündüğü iletiler için bildirim gönderiyor. Güncelleme, Gmail uygulamasını kullanan bazı iOS kullanıcıları için çıktı. Daha sonra Android versiyonuna da aynı işlevin gelmesi bekleniyor.

Son aylarda Google, Gmail üzerinde epey fazla miktarda çalışma yapıyor. E-posta servisinin tasarımı yenilendi, aynı zamanda iletileri erteleme gibi yeni özellikler getirildi. Bildirimlerin önceliklendirilmesi gibi bazı özellikler şirketin Inbox adı verilen diğer e-posta uygulamasında da bulunuyordu. Ancak son zamanlarda bunlar birer birer Gmail’e taşınıyor.

Bazı iOS kullanıcıları söz konusu özelliğin henüz kendileri için aktifleştirilmediğinin farkına varacaklardır. Google, önümüzdeki bir ya da iki gün içinde tüm kullanıcılara ulaştırılacağını söyledi. Söz konusu özelliğin gelişinden sonra, Ayarlar menüsü içinde Bildirimler’i seçin ve daha sonra da “Sadece yüksek öncelikli” tercihini seçili duruma getirin.

İLGİLİ HABERLER