Teknoloji

Gmail Inbox ile fotoğraf ve seyahat planı paylaşmak kolaylaşıyor

Gmail Inbox

Google’ın “e-postada yeni dönem” şeklinde tanımladığı Gmail Inbox, yeni özelliklere kavuştu. Servisin mevcut “Seyahat Paketi” özelliğini güncelleyen Google, bu paketlerin başkalarıyla çok daha hızlı paylaşılabilmesinin önünü açtı. Gmail Inbox’ın mobil uygulamaları üzerinden fotoğraf paylaşımını hızlandıran şirket, bunu ek bölümüne yerleştirdiği basit bir dosya tarayıcısı aracılığıyla gerçekleştiriyor.

E-postalara eklenecek fotoğraflar için başka bir pencere üzerinde gezinmek pek çok kişi için problem olmasa da, ayrı bir ekrana geçmeden hızla fotoğraf seçimi yapılabilmesinin pozitif bir ilerleme olduğu gerçeği değişmiyor. Kullancılar açılan tarayıcı üzerinde sağa doğru sürükleme yaparak cihazlarındaki tüm fotoğrafları görebiliyor.

Gmail kullanıcıların e-postalarındaki uçak bileti, otel, kiralık otomobil rezervasyonu gibi bilgileri bir araya getirerek bunları toplu bir plan formatında sunan Seyahat Paketi özelliğinde yapılan güncelleme ise paketlerin bir-iki dokunuşla ve gerçekten hızlı bir şekilde paylaşılmasını sağlıyor.

Yeni özellikler Gmail Inbox’ın mobil kullanıcılarına önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılacak. Masaüstündeki kullanıcılar ise önümüzdeki günlerde güncellemeyi almaya başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER