Teknoloji

Gmail G Suite kullanıcılarına gelişmiş yazım denetimi araçları sunuyor

gmail ios

Google, Gmail kullanıcılarına yazım denetimi ve dilbilgisi önerileri konusunda daha fazla seçenek sunuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre; G Suite kullanıcıları önümüzdeki dönemde Gmail üzerinde e-posta yazarken yararlanabilecekleri satır içi öneriler görecek. Bu öneriler makine öğrenmesi aracılığıyla sağlanacak.

Buna ek olarak, Gmail bazı yaygın yazım yanlışlarını kullanıcıların bir şey yapmasına gerek kalmadan otomatik olarak düzeltecek. Yazım yanlışlarına ek olarak, hatalı fiil zamanları da Gmail tarafından tespit edilecek.

Bu sayede e-posta yazanların manuel olarak “yazım denetimi” tuşuna tıklamalarına gerek kalmayacak. Yazım yanlışlarının altını kırmızı renkle çizecek olan Gmail, dilbilgisi yanlışlarını da altlarını mavi renkle çizerek gösterecek.

Söz konusu özellikler, önümüzdeki haftalar itibarıyla tüm G Suite kullanıcılarına sunulacak. Denetim özellikleri kullanıcılara ulaşır ulaşmaz aktive edilecek. Ancak bu araçlardan yararlanmak istemeyenler, Gmail’in ayarlar sekmesi üzerinden denetim araçlarını devredışı bırakabilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu araçlardan birini açık tutup diğerini de kapatabilecek.

gmail g suite G Suite kullanıcılarına Gmail üzerinde sunulan dilbilgisi kontrolü aracı, ilk olarak Google Dokümanlar’da boy göstermişti. Özelliğin temelinde makine öğrenmesinin bulunduğunun altını çizen Google, sunduğu önerilerden bazılarının bilişsel insan önyargılarını yansıttığına dikkat çekti. Ürünlerinin herkes için en iyi şekilde çalışmasını amaçladığını vurgulayan şirket, kasıtsız önyargı ve yumuşatma stratejileri için araştırmasını devam ettiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER