Teknoloji

Gmail 15. yaşını yeni özelliklerle kutluyor

gmail

Google‘ın e-posta servisi Gmail, bugün itibarıyla 15. yaşını kutluyor. Bunun içn bazı küçük güncellemeler yapan internet devi, Gmail Akıllı Yazma özelliğini geliştiriyor ve kullanıcılara e-postalarını belirli bir zamanda gönderecek şekilde programlama imkânını sunuyor.

Akıllı Yazma özelliğindeki değişikliklerin biraz belirsiz olduğu söylenebilir. Google söz konusu özelliği geçtiğimiz yıl mayıs ayında duyurmuştu. Akıllı Yazma ile kullanıcılara e-posta yazarken cümlelerini tamamlamaları için çeşitli öneriler sunuluyor. Google’dan yapılan açıklamaya göre, bu özellik artık kullanıcıların yazım tarzına da uyum sağlayacak.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, bundan böyle Akıllı Yazma özelliği bazı çalışma arkadaşlarını selamlama tarzlarını hatırlayacak. Buna ek olarak, hazırlanan e-postaların içeriği doğrultusunda kullanıcılara çeşitli konu önerileri de sunulacak. Şirket, Akıllı Yazma özelliğiyle kullanıcılarını masaüstü cihazlarda her hafta 1 milyardan fazla karakter yazmaktan kurtardığını belirtirken, özelliğin artık Android cihazlarda da kullanıcılarla buluşacağını hatırlattı. İnternet devi, özelliği bir süre sonra iOS’te de kullanıma sunacak.

Gmail Akıllı Yazma özelliğini yenilerken başka bir yenilik de sunuyor. Bundan böyle Gmail kullanıcıları “Gönder” butonunun yanındaki ok ikonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına bir zamanlama ekranı çıkacak. Kullanıcılar bu ekrandan “yarın sabah” gibi ön ayarlama gibi seçeneklerden birini tercih edebiliyor. Bunun özellikle farklı zaman dilimlerindeki kişilerle iletişimde işe yarayacak bir özellik olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER