Manşetler

GittiGidiyor kapanıyor, eBay Türkiye’den çekiliyor

gittigidiyor

Türkiye’nin e-ticaret alanındaki öncü platformlarından biri olan GittiGidiyor için yolun sonu geldi. Şirketin sahibi olan eBay, platformun kapanacağını açıkladı. Bugünden itibaren satıcıların platforma yeni ilan girişi yapması mümkün olmayacak.

Sitedeki satışlar ise 18 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Hem alıcılar hem de satıcılar 5 Eylül 2022’ye kadar platformdaki hesaplarına erişebilecek ve buradan aktivitelerini kontrol edebilecek.

Dünyaca ünlü e-ticaret platformu eBay, 2011 yılında platformun hisselerinin yüzde 93’ünü satın almıştı. eBay, 2016 itibarıyla da şirketin tek sahibi hâline gelmişti.

eBay’den yapılan açıklamada, küresel operasyonların düzenli olarak gözden geçirildiğinin altı çizildi. Alınan kararın zor ancak stratejik olduğunu belirten şirket, piyasada devam eden rekabetçi dinamikler çerçevesinde böyle bir tercih yapıldığının altını çizdi.

Açıklamada GittiGidiyor için alınan kararın eBay’in ikinci çeyrek sonuçlarına veya mali yılın tamamı için sonuçlara ciddi bir etki yapmayacağı da belirtildi.

İLGİLİ HABERLER