Teknoloji

Gigabyte Gaming serisinde AMD Ryzen işlemcili seçenekler sunuyor

gigabyte gaming

Gigabyte, oyuncular ve kreatif profesyoneller için çıkardığı bilgisayarlarla tanınıyor. Şirketin 2021 portföyünde amiral gemisi olmayan cihazlar da bulunuyor. Orta segmentte konumlanan Gigabyte Gaming serisi, daha genç kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor. Gigabyte’tan yapılan açıklamada, yeni dizüstü bilgisayarların çoklu görev ve aynı anda birden fazla ihtiyacı karşılamak için geliştirildiği belirtildi.

Gaming serisinin A5 ve A7 modellerinde AMD’nin Ryzen serisi mobil işlemcileri bulunuyor. Ryzen 5000H işlemcilerle gelecek olan bu bilgisayarlarda Nvidia’nın GeForce RTX 3000 serisi ekran kartlarını kullanmak da mümkün olacak.

15 inçlik Gaming A5, 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. 17 inç ekranlı A7’nin başlangıç fiyatı ise 1399 dolar olarak belirlendi. Kullanıcılar bu bilgisayarlarda 144 veya 240 Hz ekranlarlardan birini tercih edebilecek. Gigabyte’ın Windforce soğutma sisteminin yer aldığı dizüstü bilgisayarlar, hem oyunlarda hem de görsel eğlencede “sansasyonel bir deneyim” vadediyor. Her iki dizüstü bilgisayarda da SD kart yuvası mevcut.

Gigabyte Gaming serisinde Intel işlemci isteyenler için de 10. nesil Intel işlemcilerle gelen G5 ve G7 modellerini sunuyor. Şirket G5 ve G7’de hem oyun hem de eğlence ve üretkenlik ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtiyor.

Gigabyte Gaming serisinin üyeleri şubat ayında yurt dışında satışa sunulacak. ABD’de A5 999 dolar, A7 ise 1399 dolar karşılığında satılacak. G5 ise 1099 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER