Manşetler

Video: General Mobile GM 6 Kutusundan Çıkıyor

General Mobile’ın şubat ayında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde küresel duyurusunu gerçekleştirdiği 2017 model Android One telefonu 26 Mayıs itibarıyla satışa sunuluyor. Test merkezimize de bu telefon, henüz kutusu açılmamış şekilde ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacağınız bu telefonun kutu açılımını birlikte yapıyoruz, ilk turu da hep beraber atıyoruz.

General Mobile GM 6, geçen yıl bu zamanlarda piyasada gördüğümüz GM 5 Plus’ın tasarım çizgisini sürdüren bir telefon. O telefon gibi kavisli köşelere, yuvarlatılmış kenarlara, yine kenarlara doğru hafif kavis yapan, GM 5 Plus’taki gibi dokulu bir yüzeye sahip olan plastik arka kapağa sahip. 5 inç ekrana sahip olması nedeniyle yüzey alanı da çok yüksek değil. Tüm bu unsurlar GM 6’nın tek elle rahatlıkla tutulup kullanılmasını sağlıyor.

Ekranın altında parmak izi okuyucusu bulunuyor. Parmak izi okuyucusunu öne veya arkaya koyma konusunda farklı düşünceler, zevkler mevcut. General Mobile, öne yerleştirmenin daha isabetli olduğunu düşünmüş ki, bunu da yanlış bulmadığımızı söylemeliyiz. Önde yer alan parmak izi okuyucu telefon bir yüzeyde dururken bile okuyucuya parmağı uzatıp ekran kilidini kolaylıkla açma fırsatı sunuyor. Parmak izi okuyucusu ilk izlenimlerimize göre hızlı şekilde çalışıyor, parmak izi ekleme işlemi de zahmetsizce gerçekleştiriliyor.

General Mobile GM 6’nın kutusundan 3000 mAh kapasiteli bir pil çıkıyor. Telefonun 5 inç HD ekranı ve MediaTek işlemcisi düşünüldüğünde, bu pilin bir günü rahatlıkla aşan bir çalışma ömrü sunacağını tahmin ediyoruz. Tabii ki, daha kesin yargıya detaylı inceleme neticesinde varacağız. Pile kullanıcılar tarafından erişilebilmesi ve değişim imkanı sunulması da olumlu.

General Mobile GM 6’nın hem tek hem de çift SIM kartlı versiyonları piyasada olacak. Mobil operatör kanalıyla satılanlar tek hatlı olacak, ancak zincir mağazalarda veya diğer perakende satış noktalarında çift SIM kart yuvalı modelleri de bulmak mümkün olacak.

Yazılım tarafına baktığımızda ise, bir Android One telefonu olmasının sonucu olarak, Android 7.0 Nougat’ın şu anki en güncel sürümüyle geliyor. Google uygulamaları deneyimin başrolünde. Bunun yanı sıra General Mobile, Google Fotoğrafların sınırsız depolama ve yedekleme özelliğini ön plana çıkarıyor. Bunun dışında General Mobile’ın StoreOID, GM Dosya Yöneticisi gibi uygulamaları da yüklü olarak sunuluyor. Bu arada FM radyonun bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

GM 6’nın yerleşik Dolby ses desteği var. Telefonun alt kenarında yer alan hoparlör epey yüksek ve dolgun bir ses çıkışı sağlıyor ki, bu da giriş segmentindeki bir telefon için oldukça iyi bir nitelik olarak değerlendirilebilir.

General Mobile GM 6 ile geçirdiğimiz kısa süre içinde elde ettiğimiz izlenimler bu şekilde. Daha fazlasını çok yakında yayınlayacağımız detaylı inceleme yazısında bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER