Manşetler

General Mobile GM 5 Plus Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gm 5 plus incelemegeneral-mobile-gm-5-on-inceleme-3general-mobile-gm-5-on-inceleme-12general-mobile-gm-5-on-inceleme-10General Mobile’ın yeni Android One telefonu GM 5 Plus Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. Geçen yıl çıkan General Mobile 4G’den sonra ikinci Android One telefonu olan GM 5 Plus, hem tasarım hem de teknik özellikler bakımından çıtayı daha yükseğe çıkarıyor.

Geçen yılın telefonu General Mobile 4G biraz daha orta segment telefon görünümündeydi. Ancak GM 5 Plus’ın biraz daha orta üst segmente doğru kaydığını görüyoruz. Önde yer alan Gorilla Glass 4 cam, metal kenar çerçeve ve arkadaki sert plastik yüzey oldukça düzgün şekilde buluşmuş. Telefonun her bir renginin birbirinden çekici göründüğünü söyleyebiliriz. Ne var ki, ekran camı parmak izini biraz fazla tutuyor. Arkada yine GM 4G’deki gibi pürüzlü bir yüzey kullanılmış. Bu sayede sürtünme artıyor ve telefonun kullanım sırasında elden kayıp gitmesi önleniyor.

General Mobile 4G’nin ekranının etrafını saran çerçeve epey dar tutulmuş. Hatta General Mobile yüzde 79-80’lik ekran-yüzey alanı oranına dikkat çekiyor. Bu sayede 5.5 inç ekranlı olmasına rağmen yüzey alanı aşırı artmıyor ve telefonu tek elle bile rahatlıkla kullanmak mümkün oluyor.

5.5 inç Full HD ekran keskinlik açısından gayet tatmin edici ve telefonu rahat, zevk verecek şekilde kullanmayı sağlıyor. Ekran parlaklığı çok yüksek değil, ancak ihtiyaca cevap verecektir. Snapdragon 617 işlemcinin performansını test etmek için biraz daha detaylı şekilde test etmekte fayda var, ancak gördüklerimize göre kullanıcı arayüzü akıcı, web sayfaları da hızlı şekilde yükleniyor. 3 GB RAM olması memnun edici, aynı zamanda 32 GB’lık bir kapasitenin sunulması da yer sıkıntısı çekmenin önüne geçecektir. Ayrıca microSD kart yuvasının da bulunması güzel. Telefonun hem tek hem de çift SIM kartlı modelleri de bulunacak, ancak ikincisini seçmeniz durumunda microSD kart yuvasına elveda demeniz gerekecektir.

General Mobile GM 5 Plus’ın bir başka önemli özelliği de USB-C portu barındırması. Son zamanlarda bazı üreticilerin bu yeni tür porta doğru yelken açtığını görüyoruz. Örneğin LG de yeni telefonu LG G5‘te bu porta yer vermişti. GM 5 Plus’ta da bu portu görmek memnun edici olsa gerek. Bu arada USB-C portunun bulunmasının yanı sıra Qualcomm’un QuickCharge 3.0 teknolojisi de destekleniyor. Bu sayede telefonun pilinin yüzde 60 ile 80’liği arasındaki bir kapasiteyi sadece yarım saat gibi bir sürede doldurmanız mümkün olacaktır ki, vakit kısıtlı olduğunda bu ayrı bir önem kazanıyor. USB-C’nin ters yönlü şarj özelliği de var, ancak şu an için GM 5 Plus ile başka cihazları şarj etmek mümkün değil.

Hem önde hem de arkada 13 megapiksel kameranın bulunması General Mobile’ın selfie fotoğraf çekimine verdiği önemi gösteriyor. Her iki kameranın da ışığı yakalama performansı iyi gibi görünüyor. Daha sağlam kamera yorumları için detaylı incelemeyi beklemelisiniz.

General Mobile GM 5 Plus, 999 TL’lik fiyatıyla selefi 4G’ye göre biraz daha yüksek fiyat segmentine hitap ediyor. İçinde bulunduğu segment içinde gerek tasarımı gerek barındırdığı USB-C, QuickCharge 3.0 gibi teknolojilerle aradan sıyrılmayı başaracaktır ve geçmişteki General Mobile telefonları gibi ülkemizde yoğun ilgi görecektir.

İLGİLİ HABERLER