Manşetler

General Mobile Discovery Elite ile üst sınıf özellikleri uygun fiyatla sunacak

General Mobile Türkiye akıllı telefon pazarının en önemli oyuncularından biri konumunda. Dünyanın dev markalarının yer aldığı pazarı geride kalan yılda Discovery ile domine eden şirket, 2014’te bu liderliğini Discovery Elite ile sürdürmeyi hedefliyor.

IMG_12925

Discovery Elite’in tanıtımında şirketin en çok vurgu yaptığı noktaların başında cihazın arka ve ön kameraları geliyor. 16 megapiksellik flaşlı ve geniş açılı arka kamerayla 7 saniyede 40 kare çekmek mümkün oluyor. Akıllı telefonun 8 megapiksel ön kamerasıysa şirket tarafından son günlerin moda tabirine uygun olarak ”selfie kamera” olarak adlandırılmış. Akıllı telefon sahiplerinin kendi fotoğraflarını çekmeyi sevdiğinin altını çizen General Mobile, bundan dolayı Discovery Elite’in ön kamerasına ayrı bir önem gösterildiğini belirtti. Hem ön hem de arka kamerada yer alan oto fokus özelliğine ek olarak; coğrafi etiketleme, dokunarak odaklama, görüntü sabitleme, yüz ve gülücük yakalama, HDR ve SR kamera uygulamasının özellikleri arasında yer alıyor.

IMG_12881

Discovery Elite kutusundan Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemiyle çıkacak. Kullanılan arayüz ise Google’ın stok Android arayüzüne oldukça yakın. Böylelikle kullanıcıların arayüzde kaybolmalarının önüne geçilmiş. Ekran kilidini kaldırmak için ekrana iki kez dokunmak yeterli oluyor. Ekrana C harfi çizildiği zaman ise kamera otomatik olarak açılıyor.

IMG_12892

Discovery Elite 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 5.5 inç bir ekrana sahip. Corning Gorilla Cam 3 ile kaplı bu ekranın piksel yoğunluğu ise 401 ppi. Dört çekirdekli 2.2 GHz Qualcomm Snapdragon işlemci barındıran akıllı telefonda RAM ve dahili hafıza için iki farklı seçenek sunuluyor. Bir seçenekte 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bir arada sunulurken, diğer seçenekte 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza teklif ediliyor. RAM ve dahili hafıza dışında bu modeller arasında bir donanım farkı bulunmuyor.

IMG_12947

4K video oynatabilen Discovery Elite, 60 fps’de 1080p video kaydı gerçekleştirebiliyor. 2500 mAh kapasiteli pil katalog değerlerine göre 270 saat bekleme süresine sahip. 12 ila 14 saat arası konuşma süresi vadeden General Mobile, 40 saat müzik çalma, 4.5 saat video izleme ve 5.5 saat web’de gezinme süresi öngörüyor. G-Sensor, ışık sensörü, jiroskop, yakınlık sensörü, A-GPS gibi sensörler barındıran cihaz, eldiven ile de kullanılabiliyor. Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, NFC ve Wi-Fi Display ise cihazın bağlantı özellikleri arasında yer alıyor.

IMG_12979

Tasarım bakımından göze oldukça hoş gelen Discovery Elite, 150.6 x 75.0 x9.7 mm.’lik boyutlara ve 152 gram ağırlığa sahip. Şirketin açıklamasına göre, akıllı telefonun benchmark testlerinde Samsung Galaxy Note 3, LG G2, Sony Xperia Z Ultra gibi popüler Android telefonları geride bırakıyor. General Mobile Discovery Elite’in 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızalı modeli 999 TL’den, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızalı modeliyse 1299 TL’den 24 Mart Pazartesi günü satışa sunulacak. Cep telefonlarında kredi kartına taksit uygulaması kalktığı için alternatif yollar arayan şirket; operatörlerle çeşitli işbirliklerinin yapılabileceğini, ayrıca 6, 10 veya 12 taksitle Discovery Elite’e sahip olmak isteyenler için bazı bankaların özel tüketici kredisi sunmasının planlandığını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER