Teknoloji

Gelecek Samsung telefonları için yeni kamera modları yolda

samsung ces 2023

Samsung’un kamera uygulamasının en son versiyonunda keşfedilen bir kod, Güney Koreli elektronik devinin telefonları için birtakım yeni kamera modları üzerinde çalıştığını gösteriyor.

XDA-Developers tarafından verilen habere göre, yeni modların arasında Director’s View olarak adlandırılan, farklı lensler arasında geçiş yapmaya ve hızlıca ön izlemeye izin veren bir mod da bulunuyor. Ayrıca Gece Hızlı Çekim, Dikey Panorama, “Tek Fotoğraf Çek” ve Özelleştirilmiş Filtre gibi seçenekler de mevcut.

Özellikle Director’s View modu ilginç görünüyor. XDA-Developers, birden fazla kamera sensörüyle aynı anda ön izleme veya film çekimi yapabileceğinizi, daha sonra da ekranın sağ ve sol kenarındaki küçük resimlere tıklatarak farklı kamera lensleri arasında geçiş yapabileceğinizi ve yakın çekimler gerçekleştirebileceğinizi söylüyor.

“Tek Fotoğraf Çek” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz seçenek ise otomatikleştirilmiş film ve fotoğraf modu gibi görünüyor. Kamerayı 15 saniye boyunca hareket ettiriyorsunuz ve sonuç olarak uygulama bir dizi fotoğraf ve kısa video çekiyor. Dikey Panorama ise, adından da anlaşılacağı üzere, yatay yerine dikey kamera hareketiyle uzun nesneleri çekmenizi sağlayacaktır. Gece Hızlı Çekim ise Samsung’un mevcut gece ve hızlı çekim fotoğraf seçeneklerini tek bir modda birleştiriyor.

Son olarak “Özelleştirilmiş Filtre” adını taşıyan bir seçenek bulunuyor. Samsung’un deyimiyle bu mod, Galeri’nizden bir görünüş seçmenizi ve bunu bir filtre olarak kaydetmenizi sağlıyor. Bunun bir fotoğrafa yapılan herhangi bir düzeltmeyi profil olarak saklamaya izin verip daha sonra başka yerde hızlıca kullanmaya imkan mı tanıyacağı, ya da bunu kamera ayarlarına mı uygulayacağı henüz bilinmiyor. Ancak her ikisi de ilginç fikirler gibi görünüyor.

Ek kamera modları Samsung’a tek başına yeter mi?

Son birkaç yıldır Apple’ın iPhone’ları ve Google’ın Pixel telefonları en iyi akıllı telefon kamerası olma konusunda öne çıkıyor. Samsung ise saf görüntü kalitesi açısından rekabet etmekte zorlanıyor. Ek kamera modları bu durumu tek başına değiştiremez gibi görünüyor. Ancak 108 megapiksel sensör ve 8K / 30fps video kayıt ile birleştirildiğinde akıllı telefon kameraları savaşında önemli bir kırılma yaşanmasına neden olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER