Manşetler

Gelecek nesil iPhone test sürecinde, eylül ayında tanıtılabilir

Apple’ın gelecek nesil iPhone için final test sürecine geçmiş olduğu söyleniyor. Bu, cihazın üst düzey Apple yöneticileri ve mobil operatör yöneticilerinin denemesine tabi tutulduğu ve önümüzdeki eylül ayında çıkabileceği anlamına geliyor. 9to5 Mac’in dile getirdiği bu iddia daha önce verdiği bilgilerin doğruluğu kanıtlanan bir kaynağa dayanıyor.

Bu arada Apple’ın FaceTime özelliğini 3G bağlantısı üzerinden de sunmak için ABD bazında çeşitli operatörlerle görüşmeler yaptığı, ancak bu görüşmelerin henüz bir sonuca ulaşmadığı söyleniyor. iOS 5 SDK dosyalarını yakından inceleyen 9to5Mac tayfası N94 ve N93 olarak refere edilen iki modele rastlamış. Bu model numaralarının henüz duyurulmayan iPhone modellerine ait olduğuna inanılıyor. N94, çift çekirdekli A5 yongasına sahip iPhone 4’ü işaret ediyor olabilir. N93 ise basit bir tahminle N94’ün farklı bir çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. N90’ın GSM, N92’nin CDMA versiyonu olduğunu göz önünde bulundurursak, bu yeni model numarası farklı bir operatörün cihazını temsil eden bir nitelendirme olabilir.

Bu arada 9to5Mac’in edindiği bir başka bulgu ise gelecek nesil iPhone’un mevcut iPhone 4 ile aynı şekilde 5 megapiksellik sensör barındıracağı şeklinde.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER