Teknoloji

Gelecek nesil Apple TV ile yeni bir uzaktan kumanda cihazı yolda

apple tv remote

Bir süredir yeni nesil bir Apple TV cihazı hakkında söylentiler duyuyoruz, ancak şirketin bu ürünü resmi olarak ne zaman duyurmayı planladığını bilmiyoruz. 9to5Mac sitesi, Apple’ın Apple TV için yeni bir Remote uzaktan kumanda cihazı geliştirdiğini öne sürdü. Bu, Apple’ın Siri Remote’u yenilemesiyle ilgili olarak önce çıkan bazı söylentileri de doğruluyor.

Bu yeni Apple TV Remote cihazıyla ilgili ayrıntılar hâlâ bilinmiyor. Ancak 9to5Mac kaynakları bu modelin, dahili olarak “B439” olarak tanımlanan mevcut Siri Remote’un kod adından oldukça farklı olan “B519” kod adı altında geliştirildiğini söylüyor.

Apple, 2017 yılında Apple TV 4K’yı piyasaya sürdüğünde Siri Remote’un Menü düğmesinin etrafında beyaz bir halka bulunan yerde küçük bir değişiklik yaptı. Bu da onun daha yeni bir model olarak tanımlanmasını sağladı. Ancak, yeni Remote, mevcut sürümden çok daha yüksek bir dahili model numarasına sahip olduğundan, değişikliklerin daha fazla olacağını düşünüyoruz.

Siri Remote, Apple TV kullanıcıları arasında her zaman tartışmalı bir aksesuar olmuştur. Bazı kullanıcılar onu sevse de, fiziksel gezinme düğmelerine sahip olmadığı veya cam bir dokunmatik yüzeye sahip olmasından dolayı onu son derece kırılgan hale getirdiği için ondan nefret eden ciddi sayıda kullanıcı var. Yolda olduğuna inanılan yeni bir Apple TV modeli, Apple için geliştirilmiş bir Remote uzaktan kumanda çıkarması için mükemmel bir fırsat olabilir.

Geçen hafta MacRumors sitesi, Apple’ın tvOS 14.5 beta’da  “Siri Remote”dan artık “Apple TV Remote” olarak adlandırılan adından bahsettiğini keşfetti. Bu isim, bazı yerlerde zaten kullanılıyordu, ancak artık tüm kullanıcılar için bir standart hâline gelmişti. Bu, aksesuarda yakında yapılacak bir değişikliği de gösteriyor.

Ağustos 2020 tarihinde Bloomberg, Apple’ın Bul uygulamasıyla çalışacak daha hızlı bir yonga ve “güncellenmiş uzaktan kumanda” ile yeni bir Apple TV üzerinde çalıştığını bildirmişti. Bloomberg, geçtiğimiz aralık ayında ise, yeni kaynakların eşliğinde bu haberini yineleyerek, güncellenmiş Uzaktan Kumandalı yeni Apple TV’nin 2021’de geleceğini belirtmişti.

Bundan önce de 9to5Mac, tvOS 13 kodunda yeni bir Apple TV modeline dair referanslar bulmuştu. Sitenin eriştiği kodlar, yeni nesil Apple TV’nin A12 çip veya daha yenisi olmak üzere, Arm64e mimarisine dayalı daha güçlü bir işlemci içereceğini de ortaya koyuyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER