Teknoloji

Gelecek Galaxy Watch modelinin depolama alanıyla ilgili yeni iddia

galaxy watch depolama alanı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İlk zamanlar akıllı saatlerin tam olarak ne olduğu konusunda insanlar kafa karışıklığı yaşıyordu. Bunlar akıllı telefonlarının daha az akıllı uzantıları mıydı, yoksa akıllı telefonlarının minyatür versiyonları mı? Zaman geçtikçe akıllı saatler daha çekici hâle geldi, uygulama odaklı fitness takipçileri akıllı telefonlardan bağımsız çalışabilir oldu. Ne var ki, bu durum birinci nesil akıllı saatlere göre daha fazla donanım bileşeni gerektiriyor. Bunların arasında daha geniş depolama alanı da bulunuyor.

Bir akıllı saatte ne kadar depolama alanı yeterlidir? İlk saatlerde genel olarak 4 GB alan gördük. Böylelikle fiyat, boyut ve güç tüketimi açısından bir denge bulunuyordu. Üstelik o zamanlar bir akıllı saatten beklenenler o kadar yüksek seviyede değildi.

Ne var ki, bugünlerde akıllı saatlerde birçok farklı uygulama var ve bunların birçoğu akıllı saatin üstünde, geçici bile olsa veri tutuyor. Bunların arasında sadece koşu ve aktivite bilgilerini tutan fitness uygulamaları yok. Akıllı telefondan bağımsız şekilde müzik dinlemek için parçaları da akıllı saat hafızalarına yüklüyoruz. Bu ikinci durum özellikle dışarıda koşu yaparken telefonunuzu evde bıraktığınızda fazlasıyla işe yarıyor. Samsung da bu durumlar için kullanışlı bir akıllı saatin peşinde gibi görünüyor.

Yeni Galaxy Watch yolda

SamMobile sitesinin kaynaklarına göre, SM-R840 ve SM-R850 kod numaralı iki akıllı saat, 40mm ve 44mm’lik boyutlarıyla çok yakında çıkacak. Bu akıllı saatlerde 8 GB depolama alanı bulunacak, ancak bunların başka hangi özellikleri bulunacak, bu bilinmiyor. Akıllı saatin sadece Wi-Fi ve Wi-Fi + Hücresel versiyonlarını görmeyi bekliyoruz. Ancak şu an için 5G özellikli bir akıllı saat beklemek çok iyimser bir tahmin olacaktır.

En büyük soru ise bu yeni ürünün Galaxy Watch 2 veya Galaxy Watch Active 2 modellerinden hangisini izleyeceği olacaktır. İlk modelin takipçisi olursak döndürülebilir bezel halkayı koruyabilir. Ancak ikinci saatte gördüğümüz dokunmaya duyarlı döndürülebilir bezel halka, Samsung’un akıllı saatleri için belirlediği yeni standart gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER