Teknoloji

Samsung Gear 360 4K kayıt ve canlı yayın yeteneğiyle yenilendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gear 360Samsung, Galaxy S8 ve S8 Plus ile birlikte başka yeni ürünlerini de duyurdu. Bu ürünlerden birisi de sanal gerçeklik kamerası Gear 360’ın yeni versiyonu oldu. Kameranın tasarımında daha kolay kullanıma yönelik değişikliklere giden Samsung, kamera ile yüksek kaliteli içeriklerin hazırlanması adına özelliklerde de iyileştirmeye gitti. Yeni Gear 360, şirket tarafından gelişmiş Samsung sanal gerçeklik ekosistemine yapılan hafif ve kompakt bir ekleme olarak niteleniyor.

gear-360-290317-3Samsung yöneticisi Younghee Lee, giderek daha fazla kişinin deneyimlerini aktarmak adına videoya yöneldiğini belirtti. Bu kitleye dijital içerikleri daha kolay oluşturmaları, paylaşmaları ve yayınlamaları için erişilebilir ve yenilikçi ürünler sunmak istediklerini söyleyen Lee, yeni 360 ile müşterilerinin deneyim ve paylaşım ufuklarını genişletmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

gear-360-290317-2Samsung’un yeni kamerası ile kullanıcılar 4K çözünürlüklü olarak 360 derece görüntü kaydı yapabilecek. İki balık gözü lensinde de 8.4 megapiksel çözünürlüklü görüntü sensörü ve f/2.2 diyafram genişlikli Bright Lens barındıran kamera, yüksek çözünürlüklü görüntüler kaydedebiliyor.

gear-360-290317-4Kamera içerik düzenlemek, görüntülemek ve paylaşmak için Samsung’un sunduğu çözüm ve servislerden yararlanıyor. Hem 360 derece video kaydederken hem de fotoğraf çekerken kullanıcılar farklı görüntüleme modlarına erişebilecek. Düzenleme araçları, fotoğraf efektleri ve filtreleri ise özelleştirilmiş içerikler oluşturmayı mümkün kılacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde 360 derece videoları, paylaşımı kolay standart formatlara dönüştürebilecek.

Gear 360 ile canlı yayın da yapılabilecek

Samsung’un yenilenmiş sanal gerçeklik kamerasının en önemli özelliklerinden birisi de canlı yayın yeteneği. Kamera uyumlu bir telefon ya da bilgisayarla eş zamanlandığında kullanıcılar Facebook, YouTube ve Samsung VR gibi platformlarda yüksek çözünürlüklü canlı yayınlar yapabilecek ve en iyi deneyimlerini paylaşabilecek.

Yeni Gear 360, Samsung’un popüler akıllı telefonlarının yanı sıra Apple’ın 2015 ve 2016’da piyasaya sürdüğü telefonlarıyla da uyumlu olarak çalışabiliyor. Windows ve Mac bilgisayarlar da kameranın birlikte çalışabildiği cihazlar listesinde bulunuyor. Samsung’un yeni kamerasının uyumlu olduğu telefonların tam listesi şu şekilde: Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy A5 (2017), Galaxy A7 (2017), iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE.

İLGİLİ HABERLER