Teknoloji

Gartner’a göre tablet pazarında hakimiyet önümüzdeki beş yıl Apple’da olacak

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Gartner’a göre tablet pazarında hakimiyet önümüzdeki beş yıl Apple’da olacakTabletler birçok üreticinin ellerini ovuşturarak göz diktiği, yepyeni gelişen bir pazar. Ancak üreticilerin fırsat olarak gördüğü bu alandaki şartlar tahmin edildiğinden daha çetin ve zorlu görünüyor.

Gartner’ın yapmış olduğu araştırmaya göre tablet pazarı 2015 yılı sonuna kadar, geçen yıl sonu itibariyle kaydedilen 17 milyon 610 bin birim ürünlük hacimden 294 milyon 93 bin birim ürünlük hacme ulaşacak. Önümüzdeki beş yıl için çizilen bu tabloda Apple hakim konumunu koruyacak gibi görünüyor. Gartner’ın araştırmasına göre şirketin pazar payı bu dönem içinde yüzde 50’nin altına inmeyecek. Android ise geri kalan yarının aslan payını kapacak gibi görünüyor. Kalan ufak parça ise MeeGo, WebOS ve QNX tabanlı tabletler tarafından paylaşılacak. RIM’in yakında çıkacak BlackBerry PlayBook tabletinde bulunacak QNX’in yüzde 10’luk paya ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu, Apple ve Google’ın arkasındaki en yakın tehdit gibi görünüyor.

İlgili – Gartner

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Braun BRHD425E Hd4.2 İyontec Difüzörlü Saç Kurutma Makinesi — %7 İndirim
Schafer Fit Fry XL 5 Lt Yağsız Fritöz — İndirim
TCL 27G64 Gaming Monitörü 27\" 180Hz QD-Mini LED — %3 İndirim
JBL Go4 Bluetooth Hoparlör, IP67 — %3 İndirim
Xiaomi Smart Band 9 Active — %4 İndirim
Roborock Q8 Max Pro Plus Akıllı Robot Süpürge — İndirim

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl