Teknoloji

Garmin’den askerlere hitap eden yeni bir akıllı saat

garmin tactix delta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Garmin Tactix Delta, şirketin askeri standartlara uygun şekilde geliştirilmiş sağlam akıllı saatler serisinin en yeni üyesi oldu.

Tactix’in dördüncü nesil versiyonunda geçen yıl Fenix 6 modelinde gördüğümüz gibi 1.4 inçlik büyük bir ekran yer alıyor. Aynı zamanda güç yöneticisi özelliği de hangi ayarı açık ve kapalı tuttuğunuza bağlı olarak pil ömrü tahminleri sunuyor.

Tactix akıllı saatin bu versiyonundaki yeniliklerden bir tanesi de gizlilik modu oluyor. Bu mod açık olduğunda bilgilerinizin depolanması ve paylaşımı tamamen devre dışı bırakılıyor. Aynı zamanda tek bir tuşa basarak cihaz belleğinin tümünün tamamen silinmesi imkanı da sunuluyor. Aslında bu özelliklerin her biri daha önce sırasıyla Instinct Tactical Edition ve Marq Commander akıllı saatlerinde görülmüştü. Ancak GPS izlemenin bazı durumlarda barındırdığı güvenlik riskleri dikkate alındığında, Garmin’in bunları askeri kullanım odaklı ürünlerine eklemesi mantıklı görünüyor.

Yeni gizlilik özelliklerinin yanında, Garmin bir dizi taktiksel özelliği de önceki Tactix akıllı saatlerinde olduğu gibi eklemiş. Jumpmaster adını taşıyan bir mod, dalgıçlara hedeflerini bulmakta yardımcı oluyor. Çift pozisyonlu GPS ise tek bir ekranda iki farklı koordinat sistem setini gösteriyor.

Aynı zamanda tipik akıllı saat özellikleri de mevcut. Garmin Tactix Delta 2 bine kadar parçayı depolayabiliyor, Garmin Pay ödeme sistemini destekliyor ve eşleştirilmiş akıllı telefondaki bildirimleri gösteriyor. Garmin, cihazın akıllı saat modunda kullanıldığında 21 gün, pil tasarruflu saat modunda kullanıldığında ise 80 gün çalışma süresine ulaştığının altını çiziyor.

Garmin Tactix Delta, 899.99 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER