Teknoloji

Garmin’in yeni akıllı saati tek tuşla güvenliği artırıyor

garmin marq commander

Garmin akıllı saat pazarının küçük ancak önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Mümkün olduğunca geniş bir portföy sunmayı isteyen şirket, bunun için üst segmente de ayrıca önem veriyor. Garmin MARQ Commander bu önemi yansıtan ürünlerin en yenisi olarak gözler önüne çıktı.

MARQ Commander’ın en ilginç özelliği, dokunulduğunda saatteki tüm kişisel verileri sıfırlayabilen fiziksel bir tuşa sahip olması. Bu tuşa basıldığında “Gizlilik Modu” olarak adlandırılan mod aktif hâle geliyor. GPS ile konum paylaşımı, kablosuz bağlantı ve iletişim anında kesilirken; telefonda saklanan tüm veriler de siliniyor.

Bu özelliğin hassas bölgelerde görev yapan ve yaşayan askerler için geliştirildiği düşünülebilir. Ancak dijital ayak izi ve bilgilerinin saklanması konusunda hassas olanların da bu özelliği memnuniyetle karşılayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Garmin MARQ Commander için ne kadar ödemek gerekiyor?

Garmin yeni akıllı saatinin askeri kullanıma yönelik olduğunu belirtmese de, orduların ürünlerinden navigasyon ve eğitim konusunda yararlandığının altını çiziyor.

garmin marq commander

46mm kadrana sahip olan MARQ Commander, DLC kaplı bir titanyum çerçeveyle geliyor. Ekran ise safir ve kristalin birleşimiyle korunuyor. Saatin çerçevesinin üstünde zamanı anlamaya yardımcı olacak 24 saate göre düzenlenmiş sayılar da bulunuyor. Akıllı saate sahip olmak isteyenlerin ise 1950 dolar ödemesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER