Teknoloji

Garmin Instinct 2 serisi akıllı saatleri tanıttı

garmin instinct 2

Garmin Instinct 2 serisi akıllı saatlerini tanıttı. Serinin en önemli özelliği olarak üyelerinin zorlu fiziksel koşullara karşı dayanıklı olması öne çıkıyor. Uzun pil ömrüne sahip Instinct 2 serisinin üyeleri için farklı boyut ve renk seçenekleri sunuluyor.

Instinct 2 serisinde kullanıcıları çeşitli sağlık özellikleri de bekliyor. Bunlar arasında kandaki oksijen seviyesinin ölçümü, adet döngüsü takibi, hamilelik takibi, sıvı alımı takibi gibi özellikler yer alıyor. Garmin, “Uyku Skoru” özelliğiyle de kullanıcıların uyku düzenini takip etmesine yardımcı oluyor.

Seride Instinct 2 ve Instinct 2S olmak üzere iki farklı model bulunuyor. 45 mm. kadrana sahip Instinct 2, MIL-STD-810 askeri dayanıklılık sertifikasıyla geliyor. Bu sertifika saatin yüksek sıcaklığa, darbelere ve 100 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Instinct 2S ise 40 mm. kadranla geliyor.

Her iki model de yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip. Bu ekranlar çizilmeye karşı dayanıklı camlarla korunuyor. Saatler için Solar (Güneş), Surf (Sörf), Tactical (Taktik) ve Camo (Kamuflaj) adını taşıyan dört farklı versiyon sunuluyor.

Bu versiyonların farklılıkları ise şu şekilde:

  • Solar: Güneş enerjisiyle şarj olabilen bu versiyon, akıllı saat modunda sınırsız bir pil ömrü vadediyor. Garmin Pay desteği de saatin özellikleri arasında bulunuyor.
  • Surf: Sörf, rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü gibi aktiviteler için özel olarak tasarlanan bu versiyonda kullanıcılar denizdeki hava ve dalga durumunu daha yakından takip edebilecek.
  • Tactical: Askeri personel için hazırlanan bu versiyonda Dayanıklılık Modu, Gece Görüşü Dürbünü Uyumluluğu, Çift Format Pozisyon Koordinatları ve Jumpmaster Aktivite Modu gibi özellikler sunuluyor.
  • Kamuflaj: Grafit ve sisli kamuflaj desenleri, kullanıcıların her ortama karışmasını sağlayacak.

Garmin’in “Sizin Saatiniz Sizin Yolunuz” programıyla kullanıcıların Instinct 2 ve Instinct 2S Solar’ın kişiselleştirilmiş versiyonlarına sahip olmalarını mümkün kılıyor. Burada kullanıcılara 240’tan fazla tasarım kombinasyonunu mümkün kılan çerçeve ve kayış seçenekleri sunuluyor.

garmin instinct 2Garmin Connect IQ Store üzerinden saatlere uygulama, araç takımı, kadran ve veri alanları eklemek mümkün olacak. Saatlerde spor uygulamaları da ön yüklü şekilde kullanıcılara sunulacak.

Garmin Instinct 2 serisi, ABD’de 350 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER