Teknoloji

Garmin Forerunner 945 LTE ve 55 akıllı saatler tanıtıldı

garmin forerunner 945 lte

Garmin, Forerunner 945 LTE ve Forerunner 55 adını taşıyan iki yeni akıllı saati gözler önüne çıkardı. Forerunner 945 LTE’nin hedef kitlesinde fitness fanatikleri yer alırken, Forerunner 55 daha “genel” bir akıllı saat profili çiziyor.

Adından da anlaşılabileceği üzere, Forerunner 945 LTE’de kullanıcıların bağlı kalmaları için yakınlarda bir telefon olmasına ihtiyaç duyulmuyor. Saatle kullanıcıların gerçek zamanlı konum veya rota paylaşımı yapması da mümkün olacak. LiveTrack özelliği sayesinde hız ve mesafe güncellemeleri de paylaşılabilecek. Kullanıcılar spor yaparken aile veya arkadaşlarından yazılı ya da sesli olarak destek mesajı alabilecek.

Forerunner 945 LTE, olası bir acil durumda belirlenmiş kişilere otomatik olarak mesaj gönderebilecek. Yardım özellikleri de barındıran saatte dileyen kullanıcılar otomatik olarak sürekli konum ve isim paylaşımı yapabilecek. Konum paylaşımı yapılan takip ekibi, olumsuz bir durumda ilk yardım ekipleriyle iletişime geçebilecek.

Forerunner 945 LTE, akıllı saat modunda kullanıcılarına iki haftalık bir pil ömrü vadediyor. GPS modu çalışırken, saat üzerinden müzik dinlerken ve LiveTrack özelliği LTE aracılığıyla aktifken bu süre 7 saate iniyor.

Forerunner 55 ise selefi Forerunner 45’e kıyasla daha uzun bir pil ömrü vadediyor. Akıllı saat modunda tek bir şarjla Forerunner 55’i iki hafta boyunca çalıştırmak mümkün oluyor. GPS modundaki pil ömrü ise 20 saat seviyesinde.

Solunum hızı takibi, sıvı alım takibi, sakinleşme hatırlatıcıları, adet döngüsü ve hamilelik takibi gibi özellikler Forerunner 55’te mevcut. Kullanıcılar Garmin Coach uygulaması aracılığıyla egzersiz önerileri de alabilecek.

Forerunner 55

Garmin Forerunner 945 LTE, 650 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Saat için siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği mevcut. Siyah, beyaz ve su mavisi renk seçenekleriyle gelen Garmin Forerunner 55’in fiyat etiketinde ise 200 dolar yazıyor.

İLGİLİ HABERLER