Teknoloji

Garmin Fenix 5 serisinin yeni üyeleri gözler önüne çıktı

garmin fenix 5 plusGarmin Fenix 5 serisinin yeni üyelerini gözler önüne çıkarttı. Fenix 5 ailesinin yeni üyeleri arasında Fenix 5 Plus, Fenix 5X Plus ve Fenix 5S Plus modelleri bulunuyor.

Yeni saatler ile selefleri arasındaki farklar konusunda göze ilk olarak Garmin Pay çarpıyor. Garmin Pay ile akıllı saat sahipleri saatleriyle temassız ödemeler gerçekleştirebiliyor. Saatlerin dahili depolama alanına yüklenebilen 500 şarkı ise kablosuz Bluetooth kulaklıkların yardımıyla telefona ihtiyaç olmadan dinlenebiliyor. Bu şarkılar doğrudan bilgisayardan transfer edilebildiği gibi, Deezer gibi desteklenen platformlar üzerinden çevrimdışı çalma listesi olarak indirilebiliyor.

Garmin Fenix 5 Plus

Fenix 5X Plus’ta diğer modellerden farklı olarak Pulse Ox Acclimation adını taşıyan bir sensör bulunuyor. Garmin markalı bir üründe ilk kez kullanılan bu sensör sayesinde kandaki oksijen satürasyonu seviyesi ölçülebiliyor. Bu sayede kullanıcıların yüksek rakımda yaptıkları fiziksel aktivitelerde kendilerini daha güvende hissedebiliyor.

Garmin’in yeni saatlerinin tamamında ön yüklü olarak sunulan harita bulunuyor. Haritanın tek bakışta yön bilgisi aktaracak biçimde optimize edildiğini belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar yeni saatlerle koşuları öncesinde kendilerine bir kilometre hedefi belirleyip o hedefe göre oluşturulmuş rota seçenekleri görebiliyor.

Garmin Fenix 5X Plus

Garmin Trendline ise kullanıcılara diğer Garmin akıllı saat sahiplerinin favori koşu rotalarını bulma ve bu rotaları takip etme imkanını sunuyor.

GPS, kalp atış hızı monitörü, spor takibi ve Connect IQ uygulama mağazası gibi diğer Fenix 5 saatlerinde bulunan özellikler yeni saatlerde de varlıklarını sürdürüyor. Tamamen renkli ekrana sahip saatler, suyun 100 metre altına inene kadar çalışmaya devam ediyor.

Garmin Fenix 5S Plus

FeniX 5S Plus, akıllı saat modundayken 7 gün pil ömrü vadediyor. GPS ve müzik modunda ise bu süre 4 saate iniyor. Fenix 5 Plus’ta ise normalde 10 gün olan pil ömrü, GPS ve müzik modunda 8 saate iniyor. Fenix 5X Plus ise akıllı saat modunda 20 gün, GPS ve müzik gününde ise 13 saat pil ömrü vadediyor.

Garmin Fenix 5 serisinin yeni üyeleri haziran ayı sona ermeden 599.99 ila 999.99 dolar arasında değişen yurt dışı satış fiyatlarıyla raflarda yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER