Teknoloji

Garmin’den üç yeni akıllı saat: Fenix 3, Epix, Vivoactive

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

garmin-ces-20152014’ün gözde ürünleri olan akıllı saatler ve fitness bileklikleri, popülaritelerini 2015’e de taşıyacağa benziyor. Garmin CES’te görücüye çıkardığı yeni akıllı saatleriyle her iki kategoriyi de kapsama alanı altına alıyor.

Şirketin yeni ürünlerinin ilki olan Fenix 3, yerleşik olarak GPS desteği sunuyor. Kalp atış hızı sensörü gibi çeşitli sensörler barındıran Fenix 3; koşarken, bisiklete binerken ve yüzerken veri topluyor. Adım sayma gibi temel hareket işlevlerini de yerine getiren Garmin Fenix 3, profesyonel sporcular için rejenerasyon zamanı ölçümü, kulaç sayısı gibi özellikleri de yerine getiriyor. LiveTrack adını taşıyan özellik ise Garmin Fenix 3 kullanıcılarının arkadaşlarıyla kollektif egzersizler yapmalarını mümkün kılıyor. Pusula, barometre ve yükseklik ölçer de Garmin Fenix 3’ün bileşenleri arasnda yer alıyor.

garmin-fenix-3

Selefi Fenix 2’nin özelliklerini de bünyesinde barındıran Fenix 3, gün ışığında da görülebilen renkli ekranıyla Fenix 2’den ayrılıyor. Connect IQ adını taşıyan uygulama platformuysa hem Fenix 3’e hem de Garmin’in diğer ürünleri için çeşitli uygulamalar sunuyor.

Yılın ilk çeyreği içinde satışa sunulacak olan Garmin Fenix 3 için farklı konfigürasyonlar bulunuyor. Kırmızı kayışla birlikte gelen gümüş ve siyah kayışla gelen gri model için satış fiyatı 449.99 dolar olarak belirlenirken, kablosuz kalp atış hızı kayışıyla birlikte gelen  model için 549.99 dolar ödemek gerekiyor. Üst sınıfta konumlanan Sapphire versiyonunun fiyat etiketindeyse 599.99 dolar yazıyor.

garmin-epix.

Garmin’in tanıttığı bir diğer akıllı saat olan Epix’te ise parmak ucuyla kontrol edilebilen 1.4 inç’lik bir ekran bulunuyor. Buna ek olarak saat 8 GB dahili depolama alanı barındırıyor. Kullanıcılar bir yıllık abonelikle saatin önemli satış noktalarından biri olan uydu görüntülerini sürekli olarak güncel tutabiliyor. Fenix 3’teki sensörleri barındıran Epix, 50 metreye kadar suya dayanıklı olması sayesinde özellikle doğa meraklıları için uygun bir cihaz izlenimi veriyor. Detaylı bir topografik haritayı da barındıran Epix, 549.99 ve 599.99 dolarlık fiyatlarla yılın ilk çeyreğinde raflardaki yerini alacak.

garmin-vivoactive

Garmin’in yeni akıllı saatlerinin sonuncusu olan Vivoactive ise Fenix 3 ve Epix’teki bazı dayanıklı yönleri ödünç alıyor. Connect IQ platformuna erişilebilen Vivoactive için 249.99 ve 299.99 dolar olmak üzere iki farklı fiyat seçeneği bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER